PONOS SRBIJE I NOVOG SADA: Srpski zlatni basketaši „tri na tri“ gosti u Gradskoj kući u Novom Sadu

Novosti online

07. 06. 2023. u 17:55

IGRAČI reprezentacije Srbije u basketu 3h3, Strahinja Stojačić i Dejan Majstorović, selektor Marko Ždero i trener Danilo Lukić, koji su minulog vikenda osvojili zlato na osmom Svetskom prvenstvu u Beču, juče su bili gosti u Gradskoj kući Novog Sada.

ПОНОС СРБИЈЕ И НОВОГ САДА: Српски златни баскеташи „три на три“ гости у Градској кући у Новом Саду

S.B.

Milan Đurić, gradonačelnik i Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća zadužen za sport, čestitali su najboljim basketašima na planeti šestu titulu prvaka sveta i u prvi plan istakli njihovu posvećenost brzom i dinamičnom sportu.

- Druga u nizu osvojena zlatna medalja i to u finalnoj utakmici protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država… taj meč je, svakako, pokazao svu lepotu basketa. Tim pre, što je posle preokreta, trijumf Srbije bio predmet svih razgovora a naši basketaši, heroji. Taj, kao i prethodni rezultati su dokaz gde se igra najbolji basket, ali i podstrek mlađima koji počinju da se bave sportom. Gotovo ceo naš nacionalni tim je iz Novog Sada i vide se da se najbolji basket u Srbiji igra na terenima na „Đačkom igralištu“, „Bronksu“ na Limanu, Banatiću, Detelinari… naši basketaši su pokazali hrabrost, istrajnost i timski duh, baveći se sportom koji zahteva snagu i energiju i drago mi je da je titula ponovo u Srbiji– rekao je gradonačelnik Đurić.

Basketaši reprezentacije Srbije su upoznali gradonačelnika sa uslovima u kojima treniraju i načinima na koje se pripremaju za velika takmičenja, ističući dobru saradnju sa gradom.

-Još jedno, šesto po redu zlato za Srbiju na osam svetskih prvenstava, ujedno je i četvrto zlato zaredom posle Olimpijskih igara. Jer, osvojili smo dva evropska i dva svetska prvenstva u nizu. Prsrećni smo, bili najbolja ekipa na prvestvu i imali sreće u finalu, kada je rivalu kod 19:19 lopta izašla sa obruča. Nagrađeni smo za sav trud i zaslužili da osvojimo zlatnu medalju. Na nama je dase trudimo da nastavimo u istom ritmu– rekao je Majstorović.

Čelendžer

MILAN Đurić, gradonačelnik Novog Sada, najavio je da će se na platou Vujadina Boškova, između stadiona „Karađorđe“ i „Spens-a“, 15 i 16. jula, održati turnir Ultra Čelendžer.

- Novosađani će biti u prilici da gledaju najbolji svetski basket, naše šampione i druge ekipe koje dolaze iz celog sveta u naš Grad – rekao je Đurić.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri