RUKOMETAŠI NE ODUSTAJU OD PARIZA: "Orlovi" ne kriju da im je prvi cilj na Evropskom prvenstvu plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre

Novosti online

02. 05. 2023. u 13:26

RUKOMETAŠI su na efektan način okončali kvalifikacije za EP od 10. do 28. janaura 2024. u Nemačkoj. Srbi su prošle nedelje u Novom Sadu preslišali Slovačku sa 37:26 (19:13), osvojili drugu poziciju u grupi 2, koje im je donelo mesto u trećem šeširu na žrebu za Šampionat Starog kontinenta, koji će se održati iduće srede, 10. maja u Diseldorfu.

РУКОМЕТАШИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ПАРИЗА: Орлови не крију да им је први циљ на Европском првенству пласман у квалификације за Олимпијске игре

FOTO: RSS

Naši će biti u društvu sa Hrvatskom, BiH, Poljskom, Češkom i Severnom Makedonijom, što znači da se sa njima neće sastati u prvoj fazi šampionata. U prvom šeširu su: Švedska, Španija, Danska, Francuska, Norveška i Island, u drugom su: Nemačka, Holandija, Slovenija, Mađarska, Portugaliha i Austrija, a u četvrtom: Švajcarska, Rumunija, Gruzija, Grčka, Crna Gora i Farska Ostrva.

Svečano otvaranje je 10. januara na stadionu u Diseldorfu. EHF je odredila i nosioce grupa: Nemačka (A), Hrvatska (B), Island (C), Norveška (D), Švedska (E), Danska (F). Prve dve selekcije nastaviće takmičenje.

Cilj naše selekcije je i dalje plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre. Naime, naše reprezentacija je kao 11. na SP, ostala prva ispod crte i ako neka od selekcija, koja je u Švedskoj osigurala kvalifikacije, izbori plasman u Parizu, povećava se šansa da se naši bore za odlazak u francusku prestonicu. To je potvrdio i selektor Toni Đerona za sajt "Balkan-hendbol":

- Želimo da napravimo iskorak u odnosu na prošlo EP, a cilj mora da bude da budemo ispred svih reprezentacija koje se nisu plasirale u kvalifikacije za OI. Korak po korak, prvi cilj je plasman u olimpijske kvalifikacije.

Inače, našima je duel sa Slovacima poslužio i da odmah počnu pripreme za EP.

- Bilo je jako važno da ne prestanemo da trčimo, da igramo svih 60 minuta, jer ako želimo da se nadmećemo sa jednom Nemačkom ili Norveškom za to moramo da budemo spremni.

PEŠMALBEK: PRIPREMA ZA JANUAR

PIVOT Dragan Pešmalbek naglašava za sajt RSS da "orlovi" uvek moraju da igraju na najvišem mogućem nivou:

- Duel sa Slovačkom je bio priprema za sve što nas čeka u januaru i zato smo morali da damo gas kako bi eliminisali oscilacije iz utakmice sa Finskom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!