ŠAMAR LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO: Ovako poniženje nikada nisu doživeli, ne znaju šta će od muke

Novosti online

04. 02. 2023. u 09:58

Vlada Kipra donela je odluku da se takmičari sa tzv. Kosova ne mogu takmičiti sa svojom zastavom na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

ШАМАР ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ КОСОВО: Овако понижење никада нису доживели, не знају шта ће од муке

Foto: Printskrin

Posle te odluke oni su doneli odluku da se povuku sa takmičenja, iako su pre toga uložili nekoliko žalbi i tražili da se odluka preinači.

Predsednik karate federacije tzv. Kosova Avni Gaši žalio se medijima zbog toga.

- Prihvatila nas je Evropska karate federacija, takmičili smo se sa drugima do sada, ali na Kipru nam nisu dozvolili. Rekli su nam da takmičari mogu da nastupe samo kao predstavnici karate federacije i da umesto zastave stoji natpis 'Kosovski karate savez'. Takođe su nam rekli da neće biti intoniranja himne ako naš takmičar osvoji zlato", rekao je Gaši.

Zbog toga se žalio i Svetskoj karate federaciji.

- U Larnaki se sastao Izvršni komitet i posle toga nam je rečeno da oni ne mogu da menjaju odluku Vlade Kipra i da možemo da se takmičimo samo pod tim uslovima. Nismo prihvatili. Jednoglasno smo odlučili da nećemo da nastupimo tamo", zaključio je Gaši i dodao da je trebalo da učestvuje preko 30 karatista.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)