RUSIJA BESNA NA AMERE: Legendarni "imperator" i veliki ljubitelj Srbije Fjodor Jemjeljanjenko na kraju karijere doživeo ono čemu se nije nadao

Novosti online

03. 02. 2023. u 18:00

LEGENDA borilačkih sportova, "poslednji imperator" kako ga zovu širom sveta, Fjodor Vladimirovič Jemjeljanjenko, želeo je da u rodnoj Rusiji završi nestvarnu karijeru, ali će to, ipak, morati da učini - u Sjedinjenim Američkim Državama.

РУСИЈА БЕСНА НА АМЕРЕ: Легендарни император и велики љубитељ Србије Фјодор Јемјељањенко на крају каријере доживео оно чему се није надао

Foto: Printskrin Youtube / Sport 1

Kako prenosi agencija RIA Novosti, za sve je "kriva" organizacija koja se bavi promocijom mečeva mešovitih borilačkih veština (MMA), "Belator", u kojoj Jemjaljanenko nastupa.


Nadležni su rešili da čuveni 46-godišnji Rus "mora" da se bori u Sjedinjenih Američkim Državama, iako će mu to biti poslednji takmičarski nastup u životu jer završava karijeru.


Naime, umesto da se ispuni želja mnogih MMA ljubitelja u Rusiji, da "imperator" tamo poslednji put ima borbu, on će 5. februara protiv šampiona "Belatora" u teškoj kategoriji, sedam godina mlađeg Amerikanca Rajana Bejdera, da se nadmeće u Iglvudu.
I, dok se mnogi Rusi nerviraju zbog ove odluke nadležnih iz SAD, legendarni borac, koji je nekoliko puta dolazio u Srbiju, a neretko u oktagon izlazio uz stihove vladike Nikolaja Velimirovića, "Vera naša, vera slavna", kaže da ga pomenuto rešenje neće sputati.


- Ne brinem se mnogo oko toga. Već sam se borio u otadžbini, a, praktično, sve je "obrnuo" kako je želeo Skot Koker (glavni čovek "Belatora"). Hteo je da moj kraj karijere mogu da vide navijači i u Japanu, i u Rusiji, i u Americi - istakao je ovaj 188 cm visoki i 106 kilograma teški borac.


Fjodor Jemjeljanjenko je u imao dosad 47 MMA borbe, u kojima je zabeležio 40 poebda, od kojih 16 nokautom, 15 predajom rivala, a devet odlukama sudija.

Od sedam poraza, pet ih je bilo nokautom, a jedan od njih je, baš Rajan Bejder, izveo posle samo 35 sekundi njihove borbe upravo u Iglvudu, 26. januara 2019.

Od tada je "poslednji imperator" imao još dva "Belator" nastupa, a oba je završio nokautima rivala, najpre Kvinona Džeksona u decembru 2019, te Timotija Džonsona u oktobru 2021.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a