PEHAR OSVOJIO MAKEDONAC: U Paraćinu odigran drugi jednodnevni šahovski turnir (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 01. 2023. u 22:58

MAKEDONSKI reprezentativac, fidemajstor Emil Risteski, pobedio je na današnjem drugom jednodnevnom turniru održanom u okviru „Zimskog šahovskog festivala“.

ПЕХАР ОСВОЈИО МАКЕДОНАЦ: У Параћину одигран други једнодневни шаховски турнир (ФОТО)

Foto: Fesjbvuk/Saša Jevtić

Na turniru je nastupilo 79 igrača iz čak deset država, a po ubrzanom tempu igralo se devet kola. Gosti iz Makedonije bili su najbrojniji učesnici pored šahista iz Srbije, a čak tri njihova igrača takmičenje su završila među šest najboljih.

Drugo mesto osvojio je FM iz Rusije Zaur Tekejev, dok je treća pozicija pripala Urošu Cvetanoviću, šahisti iz ekipe domaćina - OŠK „Paraćin“.

Foto: Fesjbvuk/Saša Jevtić

Kako navodi Saša Jevtić, direktor „Zimskog šahovskog festivala“, pored Cvetanovića, redovne nagrade osvojila su još dva takmičara OŠK „Paraćin“, Dejan Branković i Aleksandar Radojičić.

Redovnim nagradama nagrađeno je deset prvoplasiranih, dok su specijalne nagrade dobili Alina Kalenikenko (Ruska Federacija) kao najbolja šahistkinja, Dejan Bzenić kao najbolji veteran, Nikola Velikov iz Bugarske – koji je najbolje plasirani igrač do 16 godina i Zoran Rajković, koji je nagrađen kao najbolje plasirani nenagrađen takmičar  OŠK „Paraćin“.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana