GOCIĆ SE ZAHVALIO SAVIĆU: Strateg vaterpolista Novog Beograda poželeo mnogo sreće nekadašnjem selektoru Srbije

S. K.

04. 11. 2022. u 15:01

PRVI put će se Živko Gocić i Dejan Savić kao treneri naći na suprotnim stranama. Nekadašnji kapiten Srbije, danas strateg Novog Beograda je konferenciju za štampu uoči sutrašnjeg (19.45) duela na bazenu "11.april" sa Crvenom zvezdom je emotivno i sa puno poštovanja govorio o trofejnom stručnjaku, koji se 1. oktobra povukao sa mesta selektora "delfina". I jasno stavio do znanja da će to biti "šahovska partija" između dva prijatelja.

ГОЦИЋ СЕ ЗАХВАЛИО САВИЋУ: Стратег ватерполиста Новог Београда пожелео много среће некадашњем селектору Србије

Foto arhiva VN

- Želim da se Dekiju u svoje lično ime, u ime velikog broja mojih prijatelja i porodice zahvalim na nezaboravnih 10 godina na mestu selektora Srbije i na svim ostvarenim rezultatima. Deo smo ostvarili zajedno, neke je ostvario i bez moje pomoću. Zato Dekiju veliko hvala i da mu poželim mnogo sreće u narednom periodu - istakao je Gocić.

Podsetio je trofejni vaterpolista da je Savić i jedan od najvećih "krivaca" što je postao trener:

- Dejan je jedan od ljudi koji me je pogurap da prihvatim ponudu Solnoka, završim ranije igračku karijeru i da pređem, kako on kaže, na "tamnu stranu" godinu dana ranije. Mislim da sam napravio pravu stvar.

Savić je u svom stilu samo dodao:

- Pričali jesmo, s tim što me dve osnovne stvari nije poslušao: da treba da se ugoji i da malo češće ide u kafanu.

U sutrašnjem derbiju četvrtog kola jasno je da je Novi Beograd veliki favorit. Ipak, Gocić je oprezan:

- Imamo kadrovskih problema, Jakšić je neizvestan, ali sam siguran da će igrači koji budu u sastavu dati svoj maksimum. Papir ne igra, tako da moramo da bude maksimalno koncetrisani od početka do kraja.

I Dejan Savić, koji će dva sata pre početka meča znati na koje igrače može da računa, primećuje da je "ranjeni lav" opasan:

- Sigurno da će se vaterpolisti Novog Beograda posle peha sa Rdaničkim ponašati kao "ranjeni lav", tako da možemo da budemo malo u strahu. Opet, vaterpolisti Crvene zvezde moraju da budu svesni protiv kakvih igračkih veličina igraju. Novi Beograd je veliki favorit, a mi ćemo se truditi da napravim što manje grešaka i da se što bolje spremimo za osminufinala Evrokupa.

POMOĆ KLUBOVIMA

DEJAN Savić je i te kako ponosan što Srbija ima pet klubov u evrokupovima:

- Sigurno je da je od prošle godine situacija bolja. Međutim, kao i u ostalim sferama života trpi se zbog celokupne situacije u svetu i Evropi. Zato mislim da je to hendikep ove godine, jer je pitanje da li će pomoć može da se obezbedi od države, što priželjkuje i očekuje većina klubova. Mi kao najtrofejniji klub zaslužujemo tu pomoć, pogotovo klupski, jer se vraćamo na put stare slabe. A Novi Beograd, koji je trudi da postane šampion Evrope zaslužuje pažnju ne samo gledalaca, medija, već i organizacija.

KREĆEŠ OD MINUS PET

NA opasku da duel učitelja i učenika neće biti ravnopravan, zbog snage Novog Beograda Savić je rekao:

- Slažem se, učenik je u prednosti.

- Učitelja treba poslušati - uzvratio je Gocić.

- Znači sutra krećeš od minus pet - konstatovao je Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili