PLANETA SE POKLONILA ČUDU IZ SRBIJE! Imamo atletsku šampionku sveta, i to uz rekord za istoriju (VIDEO)

Novosti online

03. 08. 2022. u 06:28

NAŠA mlada atletska zvezda, 18-godišnja Adriana Vilagoš, zablistala je na Svetskom prvenstvu za juniore do 20 godina starosti koje se održava u Kaliju, u Kolumbiji.

ПЛАНЕТА СЕ ПОКЛОНИЛА ЧУДУ ИЗ СРБИЈЕ! Имамо атлетску шампионку света, и то уз рекорд за историју (ВИДЕО)

twitter.com / emenews

Ona je, kao branilac trona u bacanju koplja, opet osvojila zlato i to najboljim rezultatom otkako se juniorski šampionati održavaju.

Nakon što je i u kvalifikacijama bila najbolja (norma za finale je bila 54,5 metara, a ona je iz prvog pokušaja bacila koplje 58,87) i u finalu je pomela konkurenciju prvim hicem.

Naime, Adriana Vilagoš je u uvodnoj seriji bacila koplje 63,52 metra i tako ušla u istoriju kao vlasnica novog rekorda svetskih prvenstava.

Kako je izgledao taj njen hitac za zlatnu medalju, pogledajte i sami:

Adriani je malo falilo i za dostizanje svetskog rekorda u konkurenciji atletičarki do 20 godina, koji iznosi 63,86 i drži ga Julenmis Agilar iz Kube. Ipak, još dve godine su pred njom da to i dostigne, pa nije nemoguće da Srbija, pored šampionke planete, dobije ujedno i svetsku rekorderku.

Inače, u finalu u Kaliju srebro je pripalo Kubanki Valentini Barios uz rezultat 57,84 kojim je u četvrtoj seriji preskočila Hrvaticu Veroniku Šokotu.

Takmičarka iz Hrvatske (najbolji rezultat 54,47) je potom u poslednjoj, šestoj seriji, ostala bez medalje i završila kao četvrta jer ju je tada hicem od 55,11 preskočila "bronzana" Urugvajka Manuela Rotundo.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri