ISTORIJSKI TIKET: Čeka samo jedan par za najveći dobitak u istoriji sportskog klađenja, nećete verovati o kom iznosu je reč

Novosti online

21. 07. 2022. u 15:59

KLAĐENjE na sportske rezultate postoji više od 2.000 godina, ali se nikada nije desilo ono što je sada. Klađenje, naravno, može vrlo lako da postane bolest zavisnosti, zbog čega je i veoma opasno, a primer koji sledi možda najbolje opisuje dokle su određeni ljudi spremni da idu kada ih "uhvati" da, prosto, sve veće i veće sume novca stavljaju na tiket.

ИСТОРИЈСКИ ТИКЕТ: Чека само један пар за највећи добитак у историји спортског клађења, нећете веровати о ком износу је реч

FOTO: Profimedia/Ilustracija

'Mattress Mack‘ jedan je od najpoznatijih američkih kladioničara kog su i ranije proslavile ogromne uplate na bejzbol ekipu Hjuston Astros, ali i mnoge druge.

Vlasnik pomenutog nadimka je Džim Mekingvejl iz Hjustona, čovek koji inače uspešno vodi jedan salon namštaja, a i taj posao je spojio sa kladioničarskim navikama, pišu "Sportske novosti".

Mekingvejl je ovih dana uplatio na tiket čak dva miliona dolara, i to tvrdeći da će Hjuston osvojiti MLB titulu. "Prođe" li mu listić, na račun ‘'Mattress Mack‘-a stići će čak 10,6 miliona.

Ali, nije ovo prvi put da se u 2022. godini kladio na navedeni ishod, pa je njegov potencijalni dobitak još veći.

On je još u maju "na Hjuston" uplatio dva tiketa, odnosno četiri miliona dolara (tri na jednom, milion na drugom listiću) koja mu mogu doneti još 42 miliona.

Dakle, ako sve prođe prema planu i Astrosi osvoje titulu, ti tiketi vredeće 52,6 miliona dolara.

U celoj priči je i njegov salon nameštaja. Mekingvejl će eventualnim senzacionalnim dobitkom na kladionici zapravo samo ublažiti (ili čak u potpunosti izbeći) gubitak ozbiljnog novca koji bi morao da isplati klijentima.

Naime, njegov salon nameštaja ima promociju po kojoj svim kupcima koji potroše barem 3.000 dolara nudi povratak dvostruko većeg iznosa ako ekipa Hjustona uzme titulu.

Ovaj 71-godišnji ‘Mattress Mack‘ već je izgubio četiri miliona kada se kladio da će Astrosi osvojiti pehar 2021. godine (izgubili su od Atlanta Brejvsa tada). Međutim, prođe li mu ova opklada i Astrosi osvoje titulu prvi put od 2017., Džim će postati vlasnik "najvećeg dobitka" kada su u pitanje legalne sportske opklade.

Barem tako tvrdi Las Vegas Riveju-Žurnal,  u kome se navode neke njegove uspešne i neuspešne opklade:

- Izgubio je 9,5 miliona kada se kladio da će Sinsinati Bengalsi osvojiti NFL Superboul protiv Los Anđeles Remsa.

- Izgubio je 2,6 miliona kada se kladio na favorita Kentaki derbija

- Osvojio je 12,2  miliona kada se kladio da će Kanzas osvojiti koledž (NCAA) titulu

A to je samo deo njegovih kladioničarskih uspona i padova...


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSEBAN GOST NA BEOGRADSKOM MARATONU: Majk Niši prisustvuje trci u glavnom gradu Srbije