ĐOKOVIĆ NA LISTI UČESNIKA! Ju-Es open izdao zvanično saopštenje, da li će Novak igrati na američkoj turneji?

O. M.

20. 07. 2022. u 18:32 >> 18:27

MALA je verovatnoća da će Novak Đoković zaigrati na "Američkoj seriji", grupi turnira na severnoameričkom kontinentu koja je počela prošle nedelje u Njuportu, a završiće se 11. septembra finalom Ju-Es opena.

ЂОКОВИЋ НА ЛИСТИ УЧЕСНИКА! Ју-Ес опен издао званично саопштење, да ли ће Новак играти на америчкој турнеји?

FOTO: AP/Tanjug

Donekle je nadu probudio spisak učesnika mastersa u Sinsinatiju na kome se našlo ime našeg asa, a dodatno je podgrejao spisak učesnika Otvorenog prvenstva SAD na kome se takođe našlo ime trostrukog šamiona.

Realna situacija "na terenu" je takva, da se ipak ne treba previše radovati ovome, pošto Novak, kako sedmi igrač sveta, automatski ulazi na listu učesnika.

Ovo zbog toga što su igračima sa vrha ATP liste grend slemovi i turniri iz Masters serije obavezni, tačnije, igrali ih ili ne, računaju im se u 18 turnira koji ulaze u bodovanje za ATP listu. Izuzetak je jedino Monte Karlo, koji može da bude zamenjen nekim turnirom iz Serije ATP 500 ukoliko igrač osvoji više poena na njemu nego na monegaškom mastersu.

Tako će Nole do sledeće godine vući "nule" sa Australijan opena i (kao i svi ostali učesnici) sa Vimbldona, a nažalost već je izvesno da će tako biti i sa Rodžers kupom koji se igra naizmenično u Montrealu i Torontu.

Izveštaj o prihvatanju nevakcinisanih igrača na listu učesnika


- Prema Pravilniku Aj-Ti-Efovih grend slem turnira, svi igrači koji se kvalifikuju po ATP listi (prvih 96 sa liste, plus igrači sa zaštićenim renkingom - ove godine ih je četvorica, minus povređeni igrači na dan izlaska liste - ove godine jedan, prim. nov.) automatski ulaze na listu učesnika u muškom i ženskom singlu, na osnovu ATP i VTA liste važeće 42 dana (šest nedelja) pre prvog ponedeljka Ju-Es opena.
 

Ju-Es open nema pravila o obaveznoj vakcinaciji tenisera, ali poštovaće odluku Vlade SAD kada je reč o ulasku u zemlju nevakcinisanih stranih državljana - stoji u saopštenju na sajtu Ju-Es opena.

Podsećanja radi, Novak je trostruki osvajač Otvorenog prvenstva SAD i rekorder po broju finala, ima ih ukupno devet. Ove godine trebalo bi da brani 1200 poena na ATP listi za prošlogodišnje finale kada ga je u osvajanju kalendarskog Grend slema sprečio Danil Medvedev.

Ju-Es open ove godine biće na programu od 29. avgusta do 11. septembra.

 

BONUS VIDEO - Novak Đoković u Visokom, tenis, pesma i tango pored piramida

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024