U ARILJU SVEČANO OTVORENA DEVETA SEZONA "DUNAV OSIGURANJE" SPORTSKIH IGARA MLADIH: Vatromet mladosti i prijateljstva (FOTO)

Daša DELIBAŠIĆ

09. 06. 2022. u 16:25

PALjENjEM baklje prijateljstva i spektakularnim vatrometom u Arilju je svečano otvorena deveta sezona "Dunav osiguranje" Sportskih igara mladih.

У АРИЉУ СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ДЕВЕТА СЕЗОНА ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ: Ватромет младости и пријатељства (ФОТО)

FOTO: SIM

Trg partizana u Arilju bio je prepun dece. Ekološka radionica "Zero Waste - budi deo igre - čuvajmo našu planetu" i štafetna trka "Prijatelj od detinjstva" prethodile su glavnom programu, gde su se prisutnim gostima predstavili najmlađi Ariljci. Podršku "Dunav osiguranje" Sportskim igrama mladih dali su predstavnici verskih zajednica u Srbiji, državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Milan Savić, Dejan Tomašević, naš proslavljeni košarkaš, predstavnici sponzora i gradova prijatelja Karavana radosti i prijateljstva "Dunav osiguranje" Sportskih igara mladih.

Najsvečaniji trenutak večeri bilo je paljenje baklje prijateljstva, koju su zajedno sa maskotom Igara, lavom Viktorom, doneli SIM Veljko Krčevinac, Mateja i Sofija Stojić i Andrej Obradović. Vatromet iznad Arilja označio je da je deveta sezona "Dunav osiguranje" Sportskih igara mladih svečano otvorena.

Stanovnici Arilja, ali i okolnih mesta, složili su se da ovakav spektakl skoro nije viđen u ovim krajevima. Kako kažu, drago im je da postoje manifestacije koje pružaju priliku i deci iz manjih sredina da budu deo velikih regionalnih priča. Ariljci se nadaju da će njihova deca opravdati poverenje koje im je ukazano, da baš oni budu nosioci baklje i da se baš pred njihovom decom upali plamen prijateljstva koji označava da je otvorena nova sezona "Dunav osiguranje" Sportskih igara mladih.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić izjavio je da je najponosniji kada vidi da su deca srećna i zadovoljna i da je uspeh celog tima to što se u sve tri zemlje učesnice Igara, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, dečaci i devojčice bave sportom, sklapaju prijateljstva, poštuju jedne druge. Marić je zahvalio Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću što su prepoznali koliko je ovaj projekat važan za decu regiona i godinama podržavaju "Dunav osiguranje" Sportske igre mladih. Deci Arilja i okoline, kao i predstavnicima lokalne samouprave čestitao je na uspešnom učešću u Karavanu radosti i prijateljstva i organizaciji ceremonije svečanog otvaranja, uz reči "deca su zakon, igre su zakon".

Predsednik Opštine Arilje Predrag Maslar zahvalio je "Dunav osiguranje" Sportskim igrama mladih, a pre svega osnivaču Igara Zdravku Mariću što je svoju viziju pretvorio u najlepšu dečju sportsku priču u regionu. Maslar je dodao da je ponosan na to što je SIM prepoznao želju, htenje i ljubav dece Arilja prema sportu. Predsednik Opštine Arilje zahvalio je deci i istakao da je ova manifestacija toliko važna i posebna, jer je posvećena upravo najmlađima.

Ispred generalnog sponzora Sportskih igara mladih, kompanije "Dunav osiguranje", decu je pozdravila Maja Marković, direktorka Centra za korporativni marketing i brigu o klijentima, koja je najavila da je ove godine za troje najboljih SIM kompanija "Dunav osiguranje" pripremila stipendijska osiguranja od po 1.000 evra.

U nastavku programa, pred prepunim trgom u Arilju, nastupila je trubačica Danijela Veselinović, a potom je za sve prisutne, kao poklon Sportskih igara mladih i lokalne samouprave, koncert održao Željko Samardžić.

Karavan radosti i prijateljstva nastavlja da putuje po Srbiji, a uveliko se priprema i državno finale, koje će se od 4. do 10. jula održati u Vrnjačkoj Banji.

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)