"ŽELIM DA SE NAMETNEM SELEKTORU KOLAKOVIĆU!" Marinović: Napredak iz dana u dan

S. K.

07. 06. 2022. u 22:57

LAZAR Marinović se ne boji konkurencije. Nekadašnji kapiten Partizana, nova uzdanica Crvene zvezde, ushićen je što će prve sedmice Lige nacija, u grupi B u Otavi, debitovati u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije.

ЖЕЛИМ ДА СЕ НАМЕТНЕМ СЕЛЕКТОРУ КОЛАКОВИЋУ! Мариновић: Напредак из дана у дан

FOTO: OSS

Talentovani primač draž teških mečeva osetio je sinoć protiv Bugarske. Sa "orlovima" ga očekuju i dueli sa Francuskom (četvrtak, 22.30), Argentinom (petak, 17.00) i Nemačkom (subota, 19.00).

- Kao i svakom sportisti i meni je čast i privilegija da igram za reprezentaciju, tako da sam jedva čekao da krenu utakmice. Veoma sam uzbuđen, trenirali smo mesec i po, napredovali iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, odigrali šest prijateljskih mečeva. Lično sam zadovoljan što sam podigao nivo svoje igre, a verujem da mogu još bolje - priča Marinović.

Liga nacija je i prilika za mnoge mlade igrače da se nametnu selektoru Igoru Kolakoviću za tim za SP krajem avgusta u Poljskoj i Sloveniji.

- Idemo korak po korak. Debitant sam, da vidimo kako će se ispasti. Važno je da se dokazujem iz vikenda u vikend. Kako sam na spisku za mediteransku selekciju, od prikazanih partija u Otavi, zavisi da li ću nastaviti u LN ili ću braniti boje Srbije u Alžiru. U svakom slučaju, veliki sam optimista, verujem u sebe i svoj rad, tako da se nadam da mogu da se nađem na pripremama za SP - kaže Marinović.

Lazar je svestan da su sve selekcije u Ligi nacija veoma jake, tako da smatra da "orlovi" moraju da budu fokusirani na svoju igru.

- U svakom slučaju za većinu nas biće to lepo iskustvo. Daćemo sve od sebe, u svakoj utakmici pokušati da pobedimo. Uostalom, želim da se vratimo sa pozitivnim skorom iz Otave - podvlači Marinović.

 

Raspored

GRUPA B (Otava)

Bugarska - Srbijasinoć
Kanada - Nemačkasinoć

ČETVRTAK

Srbija - Francuska 22.30

PETAK

Srbija - Argentina17.00

SUBOTA

Srbija - Nemačka19.00
Grupa A (Brazilija)
 Kina - Iranjutros
Slovenija - SAD jutros

SREDA

Holandija - Japan 23.00
Brazil - Australija 2.00

BONUS VIDEO: Uručivanje šampionskih prstenova košarkašima Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!