OVO JE NAJBOLJE ŠTO SRBIJA IMA: Nikola Dedović veruje da će i nova vaterpolo reprezentacija pokazati svoju snagu

S. Krstović

22. 04. 2022. u 12:59

PRVI pravi test podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije imaće na završnom turnira evropskog dela Svetske lige od 28. do 30. aprila u Podgorici. Prve tri ekipe izboriće plasman na F8 krajem jula u Strazburu. "Delfini" idućeg četvrtka u četvrtfinalu igraju sa Grčkom, a ako pobede u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Mađarska - Španija.

ОВО ЈЕ НАЈБОЉЕ ШТО СРБИЈА ИМА: Никола Дедовић верује да ће и нова ватерполо репрезентација показати своју снагу

FOTO: M. Vukadinović

Vaterpolisti su se okupili u četvrtak, treniraju dva puta dnevno, uigravaju taktičke varijante. Selektor Dejan Savić će u ponedljak, 25. aprila, u Trebinje, gde će u revijalnom meču sa Crnom Gorom uveličati otvaranje bazena, povesti 15 igrača.

- Okupili smo se posle dužeg vremena, dobro je što ćemo imati nekoliko zajedničkih treninga, kao i prijateljska utakmica sa Crnom Gorom. Nama je svaka utakmica bitna, važno je da provedemo što više minuta zajedno, pogotovo u zvaničnim utakmicama - ističe za "Novosti" Nikola Dedović.

Zvezda Špandaua ističe da će u Podgoricu otići maksmilano motivisani sa željom da se pokažu u najboljem sastavu. I smatra da novi tim bez šestorice legendi zaslužuje podršku navijača.

- U svakom sportu je prirodno da se menja ekipa. Ovi momci su dugo u sistemu i nadam se da neće biti problema. Ovo je trentuno najbolji sastav Srbije. Bolji nemamo - podvlači Dedović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama