"RED BUL I MERCEDES SU GLAVNI FAVORITI": Karlos Sainc iz Ferarija, pred "nikad bržu" trku Formule 1 u Australiji

S. R.

08. 04. 2022. u 19:20

KARAVAN Formule 1 vraća se u Australiju čak posle tri godine! Na stazi "Albert park" u Melburnu, prvi put od 2019. godine, ponovo bruje motori.

РЕД БУЛ И МЕРЦЕДЕС СУ ГЛАВНИ ФАВОРИТИ: Карлос Саинц из Ферарија, пред никад бржу трку Формуле 1 у Аустралији

Foto: EPA

 Posle prve dve trke u šampionatu, na vodećem mestu u prvenstvu konstruktora nalazi se ekipa Ferarija sa 78 bodova, ispred konkurenata Mercedesa na drugom sa 38 i trećeplasiranog Red bula sa bodom manje.


Ipak, dobar start nije zavarao pilota italijanske ekipe Karlosa Sainca, koji je do sada sakupio 33 poena i nalazi se na drugom mestu u šampionatu.

- Red bul i Mercedes su i dalje favoriti, jer mi nismo bili u borbi za titulu poslednjih godina. Oni znaju tačno šta treba da rade. Možda nama nedostaje to iskustvo. Znamo da imamo odličan bolid, ali ova dva tima su se konstantno borila za pehar u poslednje dve-tri sezone. I dalje smo oprezni - istakao je Sainc.


Zanimljivo, iako ove sezone u prvenstvu postoji samo jedan debitant, Gvanju Džou, zbog odsustva trke iz kalendara u prethodnim sezonama, pored njega prvi put će asfalt na "Albert parku" osetiti i Nikolas Latifi, Juki Cunoda i Mik Šumaher.


Takođe, napravljene su promene u samoj konfiguraciji staze. U nameri da bude više akcije "točak uz točak", krivine devet i deset su kompletno redizajnirane kako bi se u naredne tri postigla što veća brzina. Uz to, umesto dosadašnje tri DRS zone, upravo je u tom delu dodata i četvrta. Sa svim ovim promenama očekuje se da će bolidi biti oko pet sekundi brži nego do sada.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)