"KONJIĆ" UBRZAO: Ferari osetio slast pobede u Formuli 1 prvi put od 2019.

S. R.

21. 03. 2022. u 21:36

NOVA era, novi poredak. Ekipa "Ferarija" vratila se u pobednički krug, prvi put od 2019. godine i trijumfa Sebastijana Fetela u Singapuru. Zahvaljujući sjajnoj pobedi Šarla Leklera na otvaranju nove sezone formule 1 na stazi "Šahir" u Bahreinu, Italija danas slavi, a sve je upotpunio njegov timski kolega Karlos Sainc drugim mestom. Do nedeljne trke "crni konj" nije osetio slast pobede na čak 45 zaredom trka, što je drugi najduži niz u istoriji ekipe (niz od 59, između 1990. i 1994. ostaje netaknut).

КОЊИЋ УБРЗАО: Ферари осетио сласт победе у Формули 1 први пут од 2019.

FOTO: Tanjug/AP

- Pre sezone znali smo da ćemo biti u boljoj poziciji u odnosu na prethodne dve godine. Vratili smo se na vrh, osećaj je fantastičan, konačno imamo bolid sposoban da se borimo za pobede i titulu. Ipak, moramo da nastavimo da unapređujemo "mašinu" da bismo opstali na vrhu - prezadovoljan je Lekler, kome je ovo bila tek treća pobeda u karijeri.


Mnogo osporavani šef "Ferarija" Matija Binoto konačno je dočekao da uživa u slavi.

Našao se na podijumu i podigao konstruktorski trofej.

- Uvek sam imao vere u ekipu. Ova pobeda je pokazala koliko smo mnogo radili u fabrici protekle dve godine, svi smo bili ujedinjeni, bez obzira na to što smo bili u teškoj situaciji. Ne mogu da ne pomislim na navijače, koji su uvek bili uz nas i pružali nam podršku, već se radujem trkama u Italiji - izjavio je Binoto.

Šarl Lekler, pobednik trke Formule 1 u Bahreinu 2022 / FOTO: Tanjug/AP

Kao "druga sila" predstavio se "Red bul". Aktuelni šampion Maks Ferštapen bio je na drugom mestu, dok se Serhio Perez nalazio na četvrtoj poziciji, sve dok najverovatnije nije zakazala pumpa za gorivo, što je bio uzvrok da pogonska jednica prestane sa radom u oba bolida.

- Još ne znamo šta je tačno bio problem. Bolno je to što su oba bolida morala da odustanu. Ovo je tek prva trka, još mnogo je pred nama - rekao je Maks.

Ipak, "zvezda" pod reflektorima u pustinji bila je ekipa Has. Danski pilot Kevin Magnusen tek je nedelju dana pred prvu trku dobio poziv da zameni Nikitu Mazepina, Rusa koji je zbog sukoba u Ukrajini izbačen iz Formule 1. Posao je odradio fenomenalno petim mestom i time najavio bolje dane za ekipu, koja je prethodnih sezona delovala beznadežno.

- "Ludnica" se nastavlja. Imali smo sreće zbog "Red bula", ali prihvatamo "poklon" oberučke. Jedva čekam nastavak sezone - uz osmeh je konstatovao Magnusen.

BODOVI NA DEBIJU KINEZA

JEDINI novajlija u karavanu Formule 1 Gvandžu Džou ispisao je istoriju. Ne samo da je i zvanično postao prvi kineski vozač za upravljačem u "najbržem karavanu" nego je i došao do desete pozicije i prvog boda.
- Bez reči sam. Mnogo sam srećan. Moj najveći san je bio da budem u karavanu, a potom i da osvojim bodove.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!