OBRUKALI SVE U SRBIJI: Skandalozno ponašanje grupe navijača vaterpolista Crvene zvezde protiv trenera Mirka Vičevića

V. N.

08. 02. 2022. u 10:30

DELIJE su prošle subote na bazenu, koji nosi ime legendarnog Milana Galeta Muškatirovića, poručile velikanu vaterpola, članu Kuće slavnih Mirku Vičeviću: "Marš iz Crvene zvezde".

ОБРУКАЛИ СВЕ У СРБИЈИ: Скандалозно понашање групе навијача ватерполиста Црвене звезде против тренера Мирка Вичевића

FOTO: M. Vukadinović

Za desetak minuta, koliko su proveli na utakmici crveno-belih sa Šapcem (13:6), razvili su i neprimereni transparent: "Šiptar, Hrvat, Balija nije moja bratija". A jedini greh crnogorskog stručnjaka iz Kotora je to što je hrvatske nacionalnosti.


Zbog njihove sramote od stida su pocrveneli svi časni ljudi. Jer, nisu obrukali samo klub, već i vaterpolo organizaciju, Beograd i Srbiju, koji uvek širokih ruku dočekuju strance. Ali, grupa od sto, dvesta huligana uspela je da baci senku na utakmicu. I ne samo na taj subotnji duel, već i na današnji (20.00) meč Zvezde i Steaue, u devetom kolu Lige šampiona. Policija je najavila da će snimati učesnike ovog susreta.


U Crnoj Gori su svi pružili podršku svojoj legendi, od predsednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, preko PVSCG, COK, do Primorca. Kod nas se iz Zvezde se još nisu oglasili, nedostupan je i trener Mirko Vičević, jedino je juče Vaterpolo savez Srbije izdao saopštenje u kojem se ističe da su neprihvatljive podele u sportu, kao i da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv odgovornih lica.

Foto: Printskrin

 


- Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Kao i uvek, apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne, verske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica, verujući da se takvi događaji više neće ponavljati - ističe se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.


Crvena zvezda je šampionski tim stvorila tek raspadom SFRJ. Čak se i ona ugasila 2008, da bi se na našu mapu vratila 2010. godine. Diči se i titulom evropskog šampiona 2013. Njenu kapicu nosili su velikani, uoči kraha velike Jugoslavije za nju je igrao i sadašnji selektor Hrvatske Ivica Tucak...


Pre tri nedelje na njenu klupu seo je čuveni Mirko Vičević, olimpijski, svetski i evropski šampion. Ime koje se u svetu s poštovanjem izgovara. Nedavno je u podkastu "Pod kapicom" rekao da kormilo Crvene zvezde nije preuzeo iznenada. Tada je naglasio da je radio u Vaterpolo akademiji kotorskog kluba Kataro i da su se klubovi pobratimili.


- Bili smo u stalnom kontaktu, komentarisali uspehe i neuspehe. Sa zadovoljstvom sam prihvatio ovaj veoma izazovni zadatak. Želje i planovi Zvezde su veliki baš kao i moji. Spreman sam da ih sporovodem u delo. Moj dolazak ima za cilj da se Zvezda vrati u sam vrh srpskog vaterpola - naglasio je tada Vičević. 

Pljunuli u lice legendama

PORUKOM sa transparenta, "nazovi navijači" su pljunuli u lice mnogim legendama koje su proslavile dres ili kapicu Crvene zvezde.

Da su se prebrojavala crvena krvna zrnca, crveno-bele ne bi proslavili fudbaleri: Branko Zebec, Robert Prosinečki, Milivoj Bračun, Anton Rudinski, Husref Musemić, Sulejman Halilović, Sead Sušić, Tomislav Ivković, Refik Šabanović, Ardijan Đokaj, Enes Bešić, Elvir Bolić, Mirnes Šišić, Goran Jurić, Miroslav Šugar... košarkaši Dražen Dalipagić, Zufer Avdija, Elmedin Kikanović, Alen Omić, odbojkaš Hamza Zatrić, vaterpolisti Zoran Janković, Ivica Tucak, rukometaš Petrit Fejzula, atletičar Ivan Ivančić, koji je stvorio jednu Sandru Perković... Jedan od najvernijih navijača košarkaškog kluba bio je i nobelovac Ivo Andrić...

Grupa A

DEVETO kolo grupe A Lige šampiona, danas: Olimpijakos - Breša (18.15). Sreda: Radnički - Barseloneta (19.00), Jadran ST - Ferencvaroš (19.00), Novi Beograd - Dinamo Tbilisi (19.45).
TABELA: Breša 20, Olimpijakos 16, Ferencvaroš 16, Novi Beograd 14, Barseloneta 11, Radnički 7, Jadran ST 6, Dinamo 0 bodova.

Grupa B

DEVETO kolo grupe B, danas: Crvena zvezda - Steaua (20.00), Špandau - Marselj (19.00), OSC - Jug (19.00), Pro Reko - Hanover (21.00).
TABELA: Pro Reko 21, Marselj 21, Jug 15, OSC 13, Hanover 11, Špandau 7, Steaua 3, C. zvezda 3 boda.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili