ĐERONA SVESTAN ULOGA: Ovo je finale za nas, pobednik dobija mnogo

Novosti online

15. 01. 2022. u 10:06

RUKOMETNA reprezentacija Srbije odmeriće snage sa Hrvatskom u drugom kolu Evropskog prvenstva, a očekivanja pred meč izneo je trener "orlova" Toni Đerona.

ЂЕРОНА СВЕСТАН УЛОГА: Ово је финале за нас, победник добија много

Foto: N.Paraušić

Svestan je španski stručnjak da njegove izabranike očekuje deleko teži meč od onog protiv Ukrajine koji su odigrali sjajno.

Rival će u ovaj meč ući oslabljen, no sve to ne sme da zavara jer je Hrvatska vicešampion Evrope, ali u slučaju poraza bi se već posle prve faze oprostila od daljeg takmičenja.

- Kao što sam pričao mnogo puta, ovo su ludi dani. Uzeli smo dva boda, nije bilo povreda, sve je to dobro za nas. Bilo je veoma važno da prvenstvo počnemo pobedom. Imali smo 24 sata da pripremo utakmicu protiv Hrvatske - rekao je Đerona.

Ono što može da raduje je to da se u tim vraćaju Vanja Ilić i Danilo Radović.

- To je važno, posebno za levo krilo, da Šotić više ne bude usamljen na toj poziciji. Odigrao je veoma dobro u meču protiv Ukajine. Danilo je, takođe, koristan za tim. Odlično je što su se priključili.

SLAVLjE Rukometaši Srbije nakon pobede nad Ukrajinom/Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Potom je analizirao igru "kauboja" koji na startu Evropskog prvenstva poraženi od Francuske (27:22).

- Hrvatska uvek ima dobre igrače. U meču sa Francuskom je bila blizu sve vreme. Imala je u jednom momentu samo tri igrača na terenu kada se lomilo. U takvoj situaciji teško je igrati protiv takve ekipe kao što je Francuska. Borili su se, igrali sa strašću. Očekujem dobru, tešku utakmicu, fer-plej na terenu. Ovo je finale za nas, kao i za njih, nije obična utakmica. Pobednik dobija mnogo, ide u narednu rundu - zaključio je Đerona.

Podsetimo, utakmica Srbija - Hrvatska igra se danas u 20.30.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024