PRIZNANJA ZA NAJBOLJE: Na svečanosti u Domu Narodne skupštine OKS bira nauspešnije sportiste u 2021. godini

Đorđe Samoilović

25. 12. 2021. u 18:54

SLATKE muke su pred čelnicima Olimpijskog komiteta. Na današnjoj svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije (18.00, RTS 2), biće održan izbor za najuspešnije srpske sportiste, timove i trenera, 28. po redu, a peti put biće dodeljeno priznanje Olimpijsko srce za posebno zasluge i doprinose u razvoju olimpijskog pokreta u našoj državi.

ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ: На свечаности у Дому Народне скупштине ОКС бира науспешније спортисте у 2021. години

FOTO: AP

 Tradicija OKS koja datira od 1994. naročito je specifična u godini Olimpijskih igara i nema dileme da će učinak iz Tokija imati znatnu težinu.

Spisak potencijalnih kandidata u svim kategorijama vrvi od zvezda - od zlatnih vaterpolista iz Tokija, Jovane Preković, Milice Mandić, Tijane Bogdanović, Zaruba Datunašvilija, Novaka Đokovića, Nikole Jokića, Vasilija Micića, košarkašica, basketaša, sjajnih strelaca...

Svako od pomenutih, sa validnim argumentima da ponese prestižno priznanje. Nagrade će biti dodeljene najboljem sportisti, sportistkinji, treneru, ženskom i muškom timu, kao i najboljim mladim sportistima koji su ulepšali godinu za nama u kojoj Srbija može da se pohvali sa devet medalja osvojenih na Igrama u Tokiju (tri zlata, srebro i pet bronzi).

- Imali smo veoma komplikovanu godinu sa aspekta kvalifikacija, neki su morali da prolaze kroz to dva puta. Pored osvajača medalja, u Tokiju smo imali deset sportista koji su završavali kao četvrti i moj predlog Tomasu Bahu biće da i oni budu premirani zbog sve veće i teže konkurencije, a ideja je i da na postolje izlaze i treneri. Što se tiče same godine i rezultata, prezadovoljni smo. Meni su ovo prve Olimpijske igre, presrećan sam što smo položili "državni ispit" i opravdali ulaganja u ovim teškim vremenima - istakao je juče prilikom gostovanja na RTS prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)