"VAU", NOVAK ĐOKOVIĆ: Nije bilo tako sa 17 godina

Novosti online

14. 12. 2021. u 14:50

ČUVENI teniski stručnjak Patrik Muratoglu jedan je od aktivnih trenera koji se najviše pita u "belom sportu".

ВАУ, НОВАК ЂОКОВИЋ: Није било тако са 17 година

Tanjug/AP

Nekolicina tenisera i teniserki iz samog vrha je pod njegovim patronatom, poput Serene Vilijams ili Stefanosa Cicipasa, ali on ne krije da je "zaljubljen" u Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta je omiljeni Muratogluov igrač, iako Francuz ne krije da je Rodžer Federer "najlepši" koga je beli sport ikada imao.

Međutim, Švajcarac nije imao ono što je Novaka proslavilo, a to je mentalitet, o čemu je pričao Muratoglu.

- Sve je stvar mentaliteta, svaka sfera života. Šta god da radite, uspećete ukoliko budete imali pravi mentalitet. Šampioni prvo imaju mentalitet, pa onda grade igru - rekao je Muratoglu i dodao:

- Sećam se Novaka sa 17 godina, ne pomisliš: ’Vau, igra mu je neverovatna’. Ali mu mentalitet jeste neverovatan, video se mentalni sklop šampiona, kao i kod Serene, pa su posle toga razvili igru. Isto važi i za Lejtona Hjuita, koji je zbog svog mentaliteta bio broj jedan na svetu.

Foto arhiva VN

 

Ipak, ruku na srce, Srbin i Amerikanka su liga za sebe u odnosu na Australijanca. Đoković je dosad osvojio 20 grend slem titula, Serena 22, a Hjuit dve. Mi bismo dodali da ipak uz mentalitet postoji i veliki kvalitet.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!