CELA PLANETA GLEDALA ČUDO U RINGU: Totalni autsajder objedinio sve svetske titule (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2021. u 14:21

BOKS ima novog apsolutnog šampiona, i to autsajdera koji je zadivio celu planetu.

ЦЕЛА ПЛАНЕТА ГЛЕДАЛА ЧУДО У РИНГУ: Тотални аутсајдер објединио све светске титуле (ВИДЕО)

Epa / DAN HIMBRECHTS

U lakoj kategoriji, za objedinjavanje svih titula nadmetali su se u Njujorku Amerikanac Teofimo Lopez - apsolutni favorit i u očima ljubitelja "plemenite veštine", i kada se o stručnjacima radi, i kod kladionica, te, sa druge strane, malo poznati Australijanac Džordž Kambosos junior.

Lopez je toliko bio uveren da će trijumfovati, da je obećavao "nokaut rivala već u prvoj rundi", ali ne samo da je on bio u prvoj rundi "na patosu", već je na kraju,  iako je u nokdaun uspeo i on da pošalje suparnika, favorit izgubio.

Sudije su glasale 115:111, 113:114, 115:112 za 28-godišnjeg Australijanca, koji je tako prigrabio VBA, VBO i IBF šampionske pojaseve.

Lopez je u čuvenom "Medison skver gardenu" oboren u prvoj rundi, u desetoj je to uradio rivalu, ali na kraju morao da čestita četiri godine starijem autsajderu koji je, poput njega, ring napustio prilično deformisanog lica.

- Verovao sam u sebe, ohrabrivao se, rekao je senzacionalni Kambosos.

Posle treće pobede u nizu uz podeljeno mišljenje sudija, dodao je i ovo:

- Pomislio sam, trebalo bi baš da ga pogodim jako i oborim, a kada se to desilo, sama borba se prilično izmenila. Iskreno govoreći, ja sam vam jedan prilično neverovatan bokser, jer ni sam ne mogu da verujem kako sam se dobro borio ovoga puta.

Kambosos je imao inicijativu većim delom meča, desnicom je uzdmrao favorita i u sedmoj rundi, pre nego što je jedan aperkat umalo bio koban po Lopeza.

Dve runde pre završetka borbe, izazivač je i sam pao na tlo kada ga je impresivna kombinacija Amerikanca oborila, ali se Kambosos pribrao, pridigao i uspeo da privede meč kraju na nogama.

Teofimo Lopez se nije baš mirio sa odlukom sudija...

- Ne zanima me šta drugi kažu, ja sam ovaj meč dobio!

Teofimo je doživeo prvi poraz u 17 takmičarskih mečevima, čime je okončan impresivan niz u kome je nadmašio u ringu i velikog Vassilija Lomačenka, kada je pre 13 meseci u Las Vegasu svojim VBO i IBF pojasevima dodao i VBA.

Dugo se čekalo na ovu njegovu odbranu trona, što zbog nesporazuma s promoterima, što zbog junskog odlaganja meča jer se inficirao koronavirusom.

Kambosos je, sa druge strane, ostvario nešto više trijumfa, ovo mu je bila 20. pobeda u isto toliko takmičarskih nastupa, ali su to uglavnom bile "manje borbe", pa je tek sada stigao do prilike da se bori za pojase. A borio se tako da je, kao apsolutni autsajder, zadivio svet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!