FUDBALSKI PRASAK: Mančester junajted dovodi dve srpske zvezde da spasu slavni klub!

D. N.

26. 11. 2021. u 15:58

MANČESTER junajted nije ono što je nekad bio. O tome svedoče i rezultati, i smena trenera već u prvom delu sezone, ali i ozbiljne namere rukovodstva da se ekipa sa Old Traforda osnaži kako bi se vratila na stare staze slave.

ФУДБАЛСКИ ПРАСАК: Манчестер јунајтед доводи две српске звезде да спасу славни клуб!

FOTO: EPA

Tu u priču ulazi i srpski fudbal.Tačnije, dva njegova velika asa.

Ali, krenimo najpre redom.


Posle 12 prvenstvenih nastupa, Junajted je tek osmi na tabeli Premijer lige, sa skromnih 17 bodova, odnosno, već sada, sa velikih 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem.

Ceh za učinak od samo pet pobeda u šampionatu od starta sezone platio je Ole Gunar Solskjer, ali promena trenera nije jedini potez koji su čelnici sa "teatra snova" rešili da povuku.

FOTO: EPA

Ole Gunar Solskjer

Da, dolazi na kormilo Junajteda "kum", čovek koji je i te kako umeo da napravi fudbalsku revoluciju u klubovima koje je vodio, ali dolaze i pojačanja.

Dva su iz naše reprezentacije.

Najpre, još juče je "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića.

Taj 21-godišnjak je oduševio Evropu svojim golgeterskim sposobnostima, pokazivao ih je i u dresu Fiorentine, s kojom ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana, ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dušan Vlahović

Vlahović je, kako javljaju dobro obavešteni strani novinari koji su upućeni u najvažnije transfere, odbio da u Premijer ligi igra za Arsenal, ali zov Old Traforda je već nešto drugo (iako nije tajna da bi voleo da opet nosi crno-beli dres, nekada Partizana, a u budućnosti Juventusa).

No, on nije jedini Srbin koga Junajted želi:

Sergej Milinković Savić je ponovo interesantan upravi posrnulog mančesterskog giganta, baš kao i pre dva leta.

Dok se Dušan Vlahović vidi kao dugoročna zamena za Kristijana Ronalda i novi vođa napada Junajteda, "SMS" je viđen kao alternativa za sve izvesniji odlazak Pola Pogbe sa "teatra snova".

FOTO: AP

Sergej Milinković Savić

Francuz će, po svoj prilici, vrlo brzo završiti saradnju sa aktuelnim klubom, a srpski as iz Lacija, gde su ga "narednikom" prozvali zbog dobrog komandovanja veznim redom "nebeskoplavih", idealno je rešenje za tu poziciju.

- Srbin iz Lacija ima dosta sličnosti sa Francuzom. Snažan šut, dobar prodor, fantastična fizička srpema, visina, građa, dobra kontrola lopte, opasnost po rivala u njegovom kaznenom prostoru, defanzivni kvaliteti, konstantno igranje presinga, izvrsna skok-igra... Malo je igrača na takvom nivou kao što je Miliniković Savić koji bi mogli da nadomeste odlazak fudbalera tako očiglednih kvaliteta kao što je Pol Pogba. Tako nešto je nemoguće propustiti, a uprava Mančester junajteda je odabirom napravila pravi potez - piše specijalizovani španski sajt za fudbalske transfere "Fićahes".

Nemanja Matić je već u Junajtedu, ali uskoro bi tamo mogla da zaigraju i još dva srpska reprezentativca. Tradicija da naši blistaju na "teatru snova", koju je na najbolji način demonstrirao defanzivnim majstorijama Nemanja Vidić, izgleda da će se nastaviti. Na radost svih naših ljubitelja fudbala, ali i navijača "crvenog dela" Mančestera.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!