PET DAMA ZA MEDALJU: Srpske tekvondistkinje otputovale na prvo Svetsko prvenstvo za žene

S. O.

22. 11. 2021. u 22:26

TIJANA Bogdanović predvodi srpski kvintet tekvondistkinja, koje će od 25. fo 27. novembra učestvovati na prvom Svetskom prvenstvu za žene u Rijadu.

ПЕТ ДАМА ЗА МЕДАЉУ: Српске теквондисткиње отпутовале на прво Светско првенство за жене

FOTO: OKS

 Kako ističe Dragan Jović, čovek koji je iznedrio sve naše olimpijske, svetske i evropske šampionke, ovo je najveće takmičenje u ovom delu sezone za devojke i cilj je osvajanje medalja.

- Konkurencija je zaista jaka u svim kategorijama, ali i mi imamo svoje šanse. Glavni pik nam je sledeće godine u aprilu na Svetskom prvenstvu, koje je ove godine odloženo zbog korone - poručio je Jović uoči odlaska u Saudijsku Arabiju.

FOTO: N. Paraušić

 


Višestruka šampionka i osvajačica bronze na OI u Tokiju, Tijana Bogdanović, zrači optimizmom pred nastup na SP.
- Radujem se povratku takmičenjima. Napravila sam prvi put pravu pauzu posle Tokija, koja je malo bila duža nego što je uobičajeno u našem klubu. Morala sam da se oporavim i psihički i fizički od svih napora koje su nosile Olimpijske igre. Jedva čekam da dođem na svoj nivo i da vidim koliko mogu sada. Ima mnogo novih devojaka, vrlo kvalitetnih i to me još više motiviše da radim na sebi - istakla je Tijana.

IZABRANE

SELEKTOR Dragan Jović u Rijad je poveo pet seniorki iz TK Galeb. Pored Tijane Bogdanović (do 53 kg), nastupaće još: Teodora Jović (do 46 kg), Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Nađa Savković (do 62 kg) i Nadica Božanić (do 67 kg).

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni