"SRBIJA JE MOJA ZEMLJA" Vahid Abasov u četvrtfinalu Svetskog prvenstva - na korak od medalje!

Novosti online

01. 11. 2021. u 15:57

SRPSKI bokserski reprezentativac Vahid Abasov plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Beogradu, pošto je danas u kategoriji do 67 kg savladao Zasjulka Talebekova iz Kirgistana sa 5:0.

СРБИЈА ЈЕ МОЈА ЗЕМЉА Вахид Абасов у четвртфиналу Светског првенства - на корак од медаље!

foto: bss

Abasova još samo jedna pobeda deli od medalje, a rival u četvrtfinalu biće mu Japanac Sevon Okazava.

- Srbija je moja zemlja, za Srbiju se borim svim srcem i verujem u medalju na ovom šampionatu. Ovo je zemlja heroja, dobrih i ponosnih ljudi i biće mi čast i zadovoljstvo da ukoliko osvojim medalju budem upisan u istoriju sporta ove divne zemlje. Cilj mi je zlato na ovom šampionatu i potpuno sam fokusiran na to. Ogromna zahvalnost za publiku koja nas bordi neprestano. Protiv Kirgistanca nisam imao posebnu taktiku, iskoristio sam svoju prednost, odnosno svoju brzinu i prosto posle toga je sve išlo u moju korist – objašnjava Abasov.

Abasov, šampion čuvenog međunarodnog turnira Beogradski pobednik 2021. godine za plasman u polufinale boriće se protiv Japanca Sevonretsa Okazave.

- Japanaca sam već gledao i analizirao njegovo umeće u ringu. Smatram da će se moj pobendički niz nastaviti i nakon meča sa Okazavom, daću sve od sebe da tako i bude – zaključio je Abasov.

U večernjem delu programa, od 20 sati, Vladimir Mirončikov, u kategoriji do 80 kg, boksovaće meč osmine finala protiv Bugarina Kristijana Nikolova.

BONUS VIDEO - Slavni Roj Džons junior u društvu Vulina i Borovčanina prati SP u boksu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju