STRELJAŠTVO: Evropska prvenstva naredne godine u Norveškoj i Rusiji

Tanjug

15. 09. 2021. u 12:04

PREZIDIJUM Evropske streljačke konfederacije potvrdio je domaćine i datume kontinentalnih prvenstava u 2022. godini.

СТРЕЉАШТВО: Европска првенства наредне године у Норвешкој и Русији

FOTO: Darko Dozet

Šampionat Evrope vazdušnim oružjem biće održan u Hamaru u Norveškoj od 18. do 27. marta.

Evropsko prvenstvo u disciplinama malokalibarskim oružjem i u gađanju glinenih golubova zakazano je za drugu polovinu avgusta (15 - 30. avgusta) u Moskovskom regionu.

Šampionati Starog kontinenta vazdušnim oružjem se organizuju svake godine, a MK oružjem i u gađanju glinenih golubova se već decenijama priređuju neparnim godinama.

Izmena za narednu sezonu je uslovljena odlukom Svetske streljačke federacije (IŠF) o pomeranju Svetskog prvenstva u svim disciplinama, koje će takođe biti organizovano u Moskovskom regionu.

Moskovski region je odavno bio određen za domaćina SP u svim disciplinama 2022.godine. Međutim, Izvršni komitet IŠF je ovaj šampionat nedavno pomerio za 2023. godinu, kako bi ispoštovao presudu Suda za arbitražu o sportu, po kojoj je Rusiji zabranjeno da organizuje svetska prvenstva u svim sportovima do kraja 2022. godine.

Za 2023. su prvobitno bila zakazana odvojena Svetska prvenstva za discipline vazdušnim i MK oružjem i za discipline u gađanju glinenih golubova. Posle odluke o promeni termina predstojećeg SP u Rusiji, ova dva šampionata su pomerena za 2022. godinu.

Domaćin šampionata sveta u disciplinama vazdušnim i MK oružjem je Kairo, a novi termin još nije saopšten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a