TERZIĆ POSLE NOVE POBEDE SRBIJE: Moje je da ih upozorim da opuštanje ne valja, a njihovo da i dlje igraju tako

Novosti online

29. 08. 2021. u 22:21

ODBOJKAŠICE Srbije ostvarile su još jednu ubedljivu pobedu na Evropskom prvenstvu. Ovoga puta pobeđena je Mađarska sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:17), a utiske posle meča izneo je selektor Zoran Terzić.

ТЕРЗИЋ ПОСЛЕ НОВЕ ПОБЕДЕ СРБИЈЕ: Моје је да их упозорим да опуштање не ваља, а њихово да и дље играју тако

Zoran Terzić Foto M. Vukadinović

Trener Srbije je govorio o padovima u igri kojih ne sme da bude, jer bi to mogao da bude problem za naredne mečeve.

- Devojke uglavnom imaju običaj da igraju, do onog momenta kad vide da utakmicu mogu da dobiju bez nekog preteranog truda, motivacije i želje... I onda kreću da igraju ovako, kao što su igrale u ostatku utakmice. Moje je da ih upozorim da to ne valja, da izlazak iz ritma može da bude poguban za neke naredne utakmice, da jednostavno nesigurnost se uvlači u ekipu i tako dalje. A njihovo je da i dalje igraju tako, šta ja tu mogu više - rekao je Terzić.

Potom je prokomentarisao narednog rivala naše selekcije, reprezentaciju Francuske (sreda, 20 časova) sa kojom se sastajemo u četvrtfinalu.

- One su ubedljivo najprijatnije iznenađenje za mene na ovom Evropskom prvenstvu. U smislu kakva im je ekipa i kako odbojkaški izgledaju, a koliko lepo igraju i koliko su mladi. Vidi se da ih spremaju za Pariz, za Olimpijske igre 2024. i to je ono što je svojstveno Francuzima na velikim takmičenjima... Evidentno je da su odlučili da i od odbojkašica naprave jednu odličnu ekipu za naredne Igre - zaključio je Terzić.

Podsetimo, Srbija je u grupnoj fazi ubedljivo savladala Francusku sa maksimalnih 3:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024