TRADICIONALNI „VESELI SPUST“ NA IBRU – 11. JULA: “Splavari“ opet krote brzake

G.Ćirović

21. 06. 2021. u 13:03

KRALjEVO – Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, tradicionalni, 32. po redu „Veseli spust“ – popularno splavarenje Ibrom na plovilima svih vrsta na „trasi“ dugačkoj 25 kilometara, od srednjovekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri, pa do Mataruške Banje i Kraljeva, biće održan u nedelju, 11. jula.

ТРАДИЦИОНАЛНИ „ВЕСЕЛИ СПУСТ“ НА ИБРУ – 11. ЈУЛА: “Сплавари“ опет кроте брзаке

Foto:G.Šljivić

Organizatori vesele regate, ovdašnja Turistička organizacija, Kajak klub „Ibar“ i lokalna samouprava, i ove godine očekuju dolazak bar nekoliko stotina „splavara“ iz svih krajeva zemlje, ali i iz Makedonije, Republike Srpske i država u regionu, a sve njih u Kraljevu očekuje bogat zabavni program.

- Uz igre na vodi koje će biti održane na gradskom bazenu, u petak 9. jula na centralnom gradskom trgu biće održan koncert Harisa Džinovića, poklon Kraljevčanima od donatora, ljudi dobre vode. Dan kasnije na istom mestu predviđen je koncert Dejana Petrovića i njegovog big benda – najavio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i kapetan plovidbe.

Sve troškove oko konceta Dejena Petrovića, računajući njegov honorar, binu, razglas i osvetljenje, snosiće ovdašnja Turistička organizacija.

- Za ovu namenu, odnosno organizaciju manifestacije koja se naslanja na Veseli spust, izdvojeno je 1,35 miliona dinara – kaže Ana Mirosavljević, direktorka TO Kraljevo.

Start najluđe i najstarije žurke na vodi u Srbiji predviđen je za nedelju ujutro, 11. jula, podno zidina srednjovekovnog Magliča. Prvu priliku za predah učesnici će imati najpre u Bogutovačkoj, a potom i u Mataruškoj Banji gde će biti organizovan i tradicionalni „spustaški ručak“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu