SPORTSKI ZANOS EVROPSKOG ZRENJANINA: Marina Maljković govorila na javnom sportskom času

B.G.

10. 06. 2021. u 17:07

Zrenjanin, sa oreolom Evropskog grada sporta 2021. prvi je u Srbiji, postao partner Instituta za ženski sport, čiji je osnivač selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, u projektu afirmacije sporta kod devojčica predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

СПОРТСКИ ЗАНОС ЕВРОПСКОГ ЗРЕЊАНИНА: Марина Маљковић говорила на јавном спортском часу

foto: Grad Zrenjanin

- Zadovoljna sam kako je protekla prva sezona rada u 12 srpskih gradova uključenih u prijekat, a u sport i fizičko vežbanje uključeno je više od 600 devojčica -  naglasila je Marina Maljković, na javnom sportskom času i humanitarnoj aukciji.

Čas je organizovao Institut za ženski sport, a prisustvovao mu je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i njegovi najbliži saradnici iz oblasti sporta.

- Nakon što smo početkom godine potpisali Protokol o saradnji, usledili su i konkretni koraci u realizaciji, a  devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedili smo besplatno bavljenje sportom na teritoriji Grada Zrenjanina, i to u košarci, džudou i fizičkom vežbanju - istakao je Salapura.

Treninzi su krenuli od marta meseca, pod okriljem Sportskog saveza grada i da sportski rezultati nisu primarni, nego pravilan i zdrav razvoj devojčica, koje imaju sportske uzore i žele da se aktivno bave sportom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri