SRCE LAVICE - NOVO FINALE ZA SRBIJU: Jovana Preković ubedljivo pobedila - boriće se za zlato sa neporaženom karatistkinjom

Novosti

06. 08. 2021. u 10:25

Srbija ima još jednu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto se karatistkinja Jovana Preković plasirala u finale. Biće to sedmo odličje za našu zemlju.

СРЦЕ ЛАВИЦЕ - НОВО ФИНАЛЕ ЗА СРБИЈУ: Јована Прековић убедљиво победила - бориће се за злато са непораженом каратисткињом

Foto: Tanjug/AP

Srpkinja se u polufinalu borila protiv Turkinje Čoban Merve i uspela je da je savlada. Rezultat je bio 2:0, a naša Jovana je bila ubedljiva u ovom susretu i nijednog sekunda nije bilo sumnje da će izaći kao pobednica.

Naša sportistkinja dobila je i protivnicu u borbi za zlato - biće susret dve neporažene karatistkinje na ovom turniru. U drugom polufinalu sastale su se Egipćanka Đijana Lotfi i Kineskinja koja je ostvarila i sve četiri pobede u grupi "A", Jin Ksijaoan. Kineskinja je bila bolji rival i trijumfovala je odlukom sudija posle rezultata 1:1.

Foto: OKS

Da podsetimo, Prekovićeva je u poslednjem duelu u grupi "B" odlukom sudija savladala upravo bivšu svetsku prvakinju Lotfi i tako je sa maksimalnim učinkom (četiri pobede) osvojila prvo mesto, dok je predstavnica Turske bila drugoplasirana u grupi "A".

Jovana u prošlosti ima pozitivne rezultate i sa Kineskinjom Jin koju je pobedila u finalu Svetskog prvenstva 2018. godine, kada je Egipćanka Lotfi osvojila bronzu.

Poražene karatistkinje u polufinalnim duelima na Olimpijskim igrama bez borbe će dobiti bronzu. Finale je prvobitno zakazano za 13.40, ali zbog pomeranja programa ono će kasniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)