HRVATI VELIČAJU "DEBAKL" SRBINA: Đoković je specifična roba, ostaće mu nedostižno olimpijsko zlato

Novosti online

01. 08. 2021. u 07:51

Prvi teniser sveta Novak Đoković doživeo je neuspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju.

ХРВАТИ ВЕЛИЧАЈУ ДЕБАКЛ СРБИНА: Ђоковић је специфична роба, остаће му недостижно  олимпијско злато

FOTO> AP

Srpski as ostao je bez ijedne medalje, u singlu zbog poraza od Aleksandera Zvereva u polufinalu i Pabla Karenja Buste, ali i odustanja od borbe za bronzu u miksu u paru sa Ninom Stojanović.

Neuspeo pokušaj Đokovića da se domogne zlata, samim tim i sna od "Zlatnom slemu", odjeknuo je u svetu, a zanimljiv tekst osvanuo je i u hrvatskim Sportskim novostima.

Autorka Renata Beluhan ne veruje da bi Novak mogao do zlata na sledećim Igrama u Parizu 2024. godine.

"Zverev je svog velikog prijatelja treći put pobedio u karijeri, ali važnije od 'samo pobjede' je to što mu je oduzeo mogućnost osvajanja olimpijskog zlata i to će lako moguće ostati jedino nedostižno u briljantnoj karijeri Niovaka Đokovića. Sve ostalo je osvojio, neke naslove i višekratno, ali karta ga nije mazila na Olimpijskim igrama", navodi se u tekstu.

Uporedila ga je sa Rodžerom Federerom.

"Baš kao što nije mazila ni Federera u pojedinačnim dvobojima, ali je zato osvojio zlato u paru s Stanom Wawrinkom i uvek je mogao da kaže 'Ja sam svoje zlato osvojio'"

Za Novaka Đokovića sve osim prvog mesta je malo, pišu Hrvati.

"Veliki sportisti su specifična roba, jedan od takvih je, naravno, i Novak Đoković jer nakon što je izgubio priliku osvojiti zlatnu medalju, utakmicu za bronzu je odigrao samo zato jer je morao. Naime, Nole na određeni način priznaje samo pobede. Jedan prijatelj, kojem apsolutno mogu da verujem, rekao mi je da je bilo vidljivo kako se Đokoviću jednostavno nije igralo i da je izgledao kao da želi da pobegne što dalje od dodele nagrada jer kad nije prvi, onda ne mora da bude ni treći".

Pritisak je dostakao i Novaka, piše Beluhan, i svakome se to događa u karijeri.

"Ovo je bio trenutak koji je vdio u istoriju i prema istoj nikada neće saznati kako bi se sve na US Openu završilo i bi li taj 'Zlatni slem' zaista došao u Đokovićevu vitrinu da tamo ostane zauvek. Baš kao što je ta nagrada zauvek u vitrini Štefi Graf", zaključuje se.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (9)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost