SRBIJA TAKMIČENJE OTVORILA PORAZOM: Španija savladala "delfine"

Novosti online

25. 07. 2021. u 11:52

VATERPOLISTI Srbije otvorili su učešće na Olimpijskim igrama porazom protiv Španije 12:13.

СРБИЈА ТАКМИЧЕЊЕ ОТВОРИЛА ПОРАЗОМ: Шпанија савладала делфине

Foto arhiva VN

Vaterpolisti Srbije poraženi od vicešampiona Evrope - Španije. Dosta problema je rivala zadavao igračima Dejana Savića. Videli smo jednu tešku i borbenu utakmicu, sa dosta agresivnom igrom koja je prouzrokovala dosta isključenja. Španci su koristili igrača više", a na kraju to ih je poguralo ka pobedi 

Povela je Španija na početku meča. Strelac gola bio je Ortega. Nije dugo trajala radost Španije reagovao je Pjetlović za izjednačenje. Raspucani su španci na početku, koriste dva igrača više, Nahulj vraća Furiju u vođstvo. Novo izjednačenje. Stefan Mitrović poravnao je rezultat na 2:2. 

Munariz je još jednom doveo "Furiju" u vođstvo, a Sava Ranđelović na dva minuta do kraja ponovo poravnava rezultat 3:3. Igrala je Srbija odlično u odbrani u ovom periodu. Upravo tim rezultatom završena je prva četvrtina. 

Isti tempo igre viđen je i u drugoj četvrtini. Dosta problema zadaju centri Španije našim vaterpolistima, Bustos još jednom dovodi u vođstvo Špance, Dušan Mandić poravnava na 4:4. Nakon provere VAR sistema Đorđe Lazić postiže prvi pogodak na Olimpijskim igrama i donosi vođstvo Srbiji. 

Tahulj nije dozvolio Srbiji da se rezultatski odvoji. Nakon strpljive akcije Filip Filipović vratio je vođstvo Srbiji. Tri gola vezali su Španci pred poluvreme, te je Srbija imala zaostatak na poluvremenu 8:6

Na početku treće deonice Duško Pjetlović je zatresao mrežu Španaca i na taj način prekinuo seriju rivala. Iskoristila je Srbija igrača više, Mandić je iz ugla dobro pronašao Đorđa Lazića koji je uspeo Srbiji da donese izjednačenje. Koristi Perone priliku iz kontre na dva i po minuta pre kraja deonice da još jednom "furiji" donese vođstvo. Jakšić pred kraj treće deonice postiže gol za 9:10. 

Strahinja Rašović donosi novo izjednačenje Srbiji. Odgovorio je Munariz pet minuta i 40 sekundi pre kraja. Munariz je bio nerešiva enigma za srpske igrače. Dolaze Španci do 10:12 na četiri minuta pred kraj meča. Ipak, Nikola Jakšić odbijao je da se preda. Po treći put Srbija se vraća sa minusa od dva ili više golova. Iskusni Filipović upisao je i 12. gol za naše vaterpoliste. Na 30 sekundi do kraja Srbija je imala gol zaostatka. Španija je na kraju slavila sa 12:13. 

Pored Srbije i Španije u ovoj grupi su i Hrvatska, Crna Gora, Australija i Kazahstan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!