JOKIĆ DRIBLA NURKIĆA: Sve je spremno za duel Denver - Portland

G. KELIĆ

21. 05. 2021. u 21:56

U ŽIŽI četvrtfinalnog duela plej-ofa Zapadne konferencije između Denvera i Portlanda, koji počinje u nedelju (04.30 po našem vremenu) u Koloradu, biće dvojica balkanskih centara sa različitih strana terena - Nikola Jokić i Jusuf Nurkić.

ЈОКИЋ ДРИБЛА НУРКИЋА: Све је спремно за дуел Денвер - Портланд

FOTO: AP

Ovaj dvoboj ima i svoju pozadinu, kako u timskom tako i ličnom aspektu. Upravo su se ova dva tima pre dve godine susrela u konferencijskom polufinalu, iz koga je Portland izašao kao pobednik (4:2 u seriji), tako da ekipa Majkla Melouna vidi priliku za revanš.

TROJICA U TRCI ZA MVP

NIKOLA Jokić se zajedno sa Džoelom Embidom i Stefom Karijem nalazi u finalu borbe za MVP priznanje, objavila je NBA liga. Pobednik će biti proglašen tokom plej-ofa.

Međutim, posebnu pažnju treba posvetiti izravnom duelu ispod koša u kojem će se "rvati" nekadašnji saigrači. Nakon što je naš košarkaš krenuo sa igračkim usponom pre pet godina, Nurkić je izgubio status prvog centra u Denveru, što se njemu nije nimalo svidelo i više puta je javno iskazivao nezadovoljstvo takvim raspletom, da bi konačno zatražio trejd u sadašnju ekipu čiji je član već četiri sezone.

- Bilo je to pre četiri godine i obojica smo bili mladi. Mislim da bismo sad mogli da igramo zajedno, ali u tom trenutku kao da nismo znali šta da radimo, kao da nismo mogli da budemo u istom timu. Nurkić je uvek dobro igrao odbranu protiv mene, biće dobar okršaj - rekao je Jokić o odnosu sa Bosancem.

Jasno je i Somborcu da će usled izostanka druge zvezde tima Džamala Mareja i Vila Bartona zbog povreda, on morati da bude na MVP nivou iz regularnog dela sezone kako bi zaustavio moćnu spoljnu liniju Blejzersa, koju čine Demijan Lilard, Si Džej Mekolum i Karmelo Entoni. Što se tiče Lilarda, njemu je jasno da ga očekuje bitka sa ovosezonskim MVP.

PAROVI 1/4 FINALA

Istok

Filadelfija - Vašington (nedelja, 19.00)
Njujork - Atlanta (ponedeljak, 01.00)
Milvoki - Majami (subota, 20.00)
Bruklin - Boston (nedelja, 02.00)

Zapad

Juta - Golden stejt/Memfis (nedelja, 03.30)
LA Klipers - Dalas (subota, 22.30)
Denver - Portland (nedelja, 04.30)
Finiks - LA Lejkers (nedelja, 21.30)
*Igra se do četiri pobede

- Jokić je bio dominantan od početka do kraja, brojke su tu. Nisu u punoj snazi, ali ranjena životinja je najopasnija. Neću ni da mislim ko nije na parketu, jer je MVP lige tu - jasan je Lilard.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri