NBA ZVEZDA ODUŠEVILA IZJAVOM O MVP TRCI: Jokić je blistao, igrao je više od bilo koga, zaslužuje nagradu pre Embida i Karija

Novosti online

20. 05. 2021. u 20:07

U POSLEDNjE vreme se mnogo priča o tome ko će biti dobiti MVP priznanje NBA lige. Svoje mišljenje izneo je i plejmejker Portland Trejlblejzersa, Demijen Lilard.

НБА ЗВЕЗДА ОДУШЕВИЛА ИЗЈАВОМ О МВП ТРЦИ: Јокић је блистао, играо је више од било кога, заслужује награду пре Ембида и Карија

Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Sjajni košarkaš izbacio je iz trke Stefa Karija i smatra da je Nikola Jokić taj koji je zaslužio da dobije ovo priznanje.

- Nikola Jokić je igrao više od bilo koga. Bio je prisutan na svakom meču, blistao je. Džamal Marej se povredio. Vil Barton se povredio, ali oni su nastavili da igraju dobro - ističe Lilard.

Jokić je nastupio u svih 72 meča Nagetsa uz prosek od 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, a imao je i 1,3 ukradene lopte po meču.

Najveća pretnja srpskom igraču u ovoj trci su Džoel Emid i Stef Kari, ali njima se daju manje šanse.

- Stef je imao sjajnu sezonu. Očigledno je da mora da se priča i o njemu, ali ne mislim da će on pobediti. Njegov tim je tek osmi nosilac, ne vidim da to tako funkcioniše. Tako da ne vidim kako da ne date nagradu Jokiću ili Embidu. Ja bih je dao Jokiću pre nego Embidu, samo jer je Embid propuštao utakmice.

Kada je u pitanji serija sa Denverom, Lilard ističe da on i saigrači imaju jednake šanse kao i rival da slave.

- Mislim da su šanse u seriji 50/50. Oni će ući i reći, 'možemo da pobedimo, trebalo bi da pobedimo'. I mi ćemo ući i reći da bismo mi mogli da pobedimo. Ono što je bilo u regularnom delu sezone, ne računa se. Uopšte više ne mislim na te utakmice - zaključio je Lilard.

Plej-of serija između Denvera i Portlanda počinje u nedelju, 23. maja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije