PARTIZAN POSLAO SPLIT U BARAŽ ABA LIGE: Crno-beli pregazili hrvatsku ekipu i trijumfalno završili sezonu u regionalnom takmičenju

Novosti online

26. 04. 2021. u 17:39

KOŠARKAŠI Partizana ubedljivo su slavili protiv Splita sa 80:58 u poslednjem 26. kolu ABA lige. Ovim porazom hrvatski tim je završio na poslednjem mestu i očekuje ga baraž za opstanak na Jadranu.

ПАРТИЗАН ПОСЛАО СПЛИТ У БАРАЖ АБА ЛИГЕ: Црно-бели прегазили хрватску екипу и тријумфално завршили сезону у регионалном такмичењу

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Crno-belima je ovaj meč bio nevažan za razliku od protivnika. Ipak, izabranici Aleksandra Matovića odigrali su sjajnu utakmicu i pregazili rivala.

Od starta je Partizan nametnuo žestok ritam na oba kraja terena. Gosti nisu mogli da odgovre takvoj igri domaćina.

Koliko je klub iz Beograda bio moćan pokazuje i činjenica da su gosti za poluvreme postigli svega 21 poen, a kada se tako loše odigra u važnoj utakmici onda je jasno da nešto nije kako treba.

Split je tako završio kao poslednjeplasirani tim u ABA ligi (Primorska sredinom sezone odustala od takmičenja) i čeka ga baraž protiv poraženog u finalu ABA 2 lige u kome se sastaju Studentski centar i Spars Sarajevo.

Bez obzira na to što je Krka izgubila u Železniku od FMP-a (91:85), i što ekipe imaju isti skor 8-18, slovenački tim je bolji u međusobnom duelu i to je razlog zašto hrvatski klub očekuje borba za opstanak u elitnom društvu regionalnog takmičenja.

Partizan su do pobede predvodili Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž sa po 13 poena, dok je Erik Mika postigao 12. Na druoj strani najviše se istakao Luka Babić koji je meč završio sa 13 poena, pratio ga je Marko Luković sa 12.

Crno-beli su sezonu završili sa učinkom 13-13, a Split 8-18.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja