DERBI KAKAV NIJE VIĐEN: Prvi susret košarkaša Partizana i Crvene zvezde u sezoni i prvi u istoriji bez navijača

V. PRERADOVIĆ

22. 11. 2020. u 20:07

PRVI derbi u sezoni, prvi u istoriji bez navijača, trenerski debitanti u susretima večitih rivala, čiji će glasovi odzvanjati praznom novobeogradskom Halom sportova "Ranko Žeravica".

ДЕРБИ КАКАВ НИЈЕ ВИЂЕН: Први сусрет кошаркаша Партизана и Црвене звезде у сезони и први у историји без навијача

FOTO: Nebojša Paraušić

 Nikad viđena scenografija u sutrašnjem duelu Partizana i Crvene zvezde u okviru 8. kola ABA lige (21.00).

Dolaskom trenera Saše Filipovskog ispravljen je opasno nakrivljeni crno-beli brod, vezane su četiri pobede, po dve u Evrokupu i na Jadranu. Igra je i dalje bleda senka Trinkijerijevog Partizana iz prethodne nedovršene sezone, ali su pomaci vidljivi.

- Svaka utakmica je važna, spremamo se za Zvezdu kao za svakog drugog rivala - kaže Filipovski.

- Znamo da treba da odigramo na visokom nivou, koncentrisano svih 40 minuta. Zvezda ima duboku rotaciju, igra sa mnogo igrača, u visokom intenzitetu tokom cele utakmice. Treba naći odgovor na takvu igru. Odigrali su mnogo utakmica, kao i mi. Nema vremena za neku veliku pripremu, biće važno da imamo visoku koncentraciju, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada. Nikad se ne zna ko u ovom našem sistemu može da iznenadi.

Zvezda je trenutno jedini neporaženi tim sa svim odigranim utakmicama (skor 7-0), Budućnost ima 5-0 i dva meča manje, dok se Partizan izdigao do četvrtog mesta (4-3).

- Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi - kaže trener crveno-belih Saša Obradović.

- Za mene je presudan samo krajnji rezultat u sezoni. Želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Nadamo se da će do tada ovaj virus nestati i da ćemo imati naše navijače na tribinama, što je ogroman vetar u leđa. Znamo da u derbiju nema favorita, bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača.

FOTO: M. Vukadinović

Iz ugla crno-belih, najpozvaniji da govori o derbiju svakako je kapiten Novica Veličković.

- Derbi je uvek teška utakmica, sa dosta naboja, o tome se govori pred svaki meč večitih rivala. Jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata, ali ne treba da posmatramo stvari na taj način, već da se trudimo da budemo bolji iz utakmice u utakmicu. Crvena zvezda ima evroligašku ekipu, jak sastav, na nama je da pružimo maksimum. Jeste da u derbiju favorita nema, ali ne samo u tom meču, nego u svakom, bez obzira na to ko je protivnik, treba biti na maksimumu i "ginuti" na terenu do poslednje sekunde.

Zvezdin strateg sa respektom govori o kvalitetima večitog rivala.

- Partizan ima dobar spoj atletski dobrih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno je da među njima nema tajni. Sa druge strane, mi smo imali dve nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica. Sve to želimo da ostavimo po strani, da odigramo najbolje što možemo i dođemo do bodova - konstatuje Obradović.

LAZIĆ: U DOBROM SU RASPOLOŽENjU

KAPITEN Zvezde Branko Lazić u svojoj biografiji ima mnoštvo derbija.

- Specifična utakmica koja ima težinu kad god se igra i u kojim god okolnostima. Izlazimo iz teške serije u kojoj smo odigrali sedam mečeva u 15 dana. Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koji igra dobro, upisao je nekoliko važnih pobeda i sigurno u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč. Imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se svih dogovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna