SVI NEGATIVNI U CEDEVITA OLIMPIJI; Blažič: Pustite nas da treniramo

Tanjug

09. 10. 2020. u 16:04

KOŠARKAŠKI klub Cedevita Olimpija saopštio je danas da su negativni nalazi svih igrača koji su u četvrtak testirani na korona virus.

СВИ НЕГАТИВНИ У ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈИ; Блажич: Пустите нас да тренирамо

Foto: ABA liga

Bio je to treći test u poslednjih šest dana, a članovi ekipe koji su imali negativan nalaz u ponedeljak, ponovo su dobili iste rezultate.


Kako se navodi na sajtu kluba, testiranje je obavila cela ekipa, izuzev igrača za kog je prošle nedelje nakon meča sa ekipom Krke u prvom kolu ABA ligi utvrđeno da je zaražen korona virusom.

Na zahtev zdravstvenih vlasti Slovenije ceo tim je smešten u desetodnevni karantin i ne može da trenira, a iz tog razloga košarkaši Cedevita Olimpije nisu mogli da odigraju meč drugog kola Evrokupa protiv Burse.

Taj susret Disciplinski sudija Evroliga registrovao je službenim rezultatom 20:0 za turski tim, dok je utakmica ABA lige između Primorske i Cedevita Olimpije koja je trebalo da se igra ovog vikenda odložena za 21. oktobar.

Direktor kluba Davor Užbinec pre tri dana apelovao je na nadležne u Sloveniji da treba da promene propise i ograničenja i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog nalaza u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom.

Tim povodom danas se na Tviteru oglasio i košarkaš Cedevita Olimpije Jaka Blažić.

- Pustite nas da treniramo. Dozvolite nam da igramo", napisao je Blažič.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a