NIKO NIKAD KAO JOKIĆ: Srpski košarkaš nastavio da ispisuje NBA istoriju

G. K.

14. 09. 2020. u 17:30

OD dolaska u najjaču košarkašku ligu sveta, Nikola Jokić je svoje ime upisivao u veliki broj večnih lista po različitim kriterijumima.

НИКО НИКАД КАО ЈОКИЋ: Српски кошаркаш наставио да исписује НБА историју

Foto AP

Posle volšebnog preokreta u šestoj utakmici polufinala Zapada protiv L. A. Klipersa (111:98 )i još jedne magične partije, Somborac je uspeo da uradi nešto što nijedan košarkaš pre njega nije uradio u plej-of utakmicama.

Srpski reprezentativac je došao do cifre od preko 600 poena, 300 skokova i 150 asistencija za samo 27 utakmica u doigravanjima, što nije pošlo za rukom ni Džordanu, Brajantu, Lebronu... u istoriji lige. Koliko je dobar Jokić, najbolje pokazuju statistički parametri koji glase da u svom drugom nastupu u plej-ofu prosečno beleži 26,1 poen, 9,9 skokova i 5,5 asistencija, što ga između ostalog stavlja na prvu poziciju po postignutim poenima iz igre (132) i ukupnim skokovima (129).

Poređenja radi, Denverov superstar je prošle sezone (ispali od Portlanda u polufinalu) prosečno ostvarivao 25,1 poen, 13 skokova i 8,4 asistencije za gotovo tri minuta duže na parketu.

Ako savladaju Kliperse, postaće prva ekipa koja je uspela da dvaput nadoknadi minus od 1-3 u seriji, pošto su u istoj situaciji bili i u četvrtfinalu protiv Jute.

- Možda zvuči smešno, ali nas ne zanima koliko gubimo. Mi se i dalje zabavljamo - rekao je Jokić nakon šestog meča potvrđujući teoriju da Denver igra najbolje kada je pritisnut uz zid.

SKOR SA LEJKERSIMA 1-3

UKOLIKO Nagetsi prođu u konferencijsko finale, za protivnika će imati još jednu ekipu iz Los Anđelesa - Lejkerse. Prvi meč je po rasoredu zakazan da se odigra u noći između 18. i 19. septembra od 3.00. U regularnom delu sezone, dva tima su se sastajala četiri puta, od kojih su "jezeraši" slavili u tri susreta, poslednji put baš u "Diznijevom mehuru" pred početak plej-ofa, kada je bilo 124:121.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni