DONČIĆ I PORZINGIS ZAUSTAVILI KLIPERSE: Izjednačena serija i novi Lukin rekord (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2020. u 08:45

LUKA Dončić i Kristaps Porzingis su, sa 51 poenom, doneli Dalasu pobedu protiv Klipersa (127:114) i izjednačili plej-of seriju na 1:1.

ДОНЧИЋ И ПОРЗИНГИС ЗАУСТАВИЛИ КЛИПЕРСЕ: Изједначена серија и нови Лукин рекорд (ВИДЕО)

foto: EPA

Slovenački reprezentativac se sa novih 28 poena i 42 sa prethodne utakmice pridružio Gregu Mikanu kao jedinom igraču u NBA istoriji plej-ofa koji je postigao 70+ poena u prve dve utakmice. Mikan je i dalje rekorder sa ukupno 75 poena na dva meča.

Dončić je bio predvodnik i na ovoj utakmici. On je već u prvom poluvremenu upisao 22 poena, a u drugomm je igrao svega devet minuta jer je ušao u problem sa ličnim greškama. Ali Maveriksima je do tada, individualnim rolama i timskom igrom (osam skova i sedam asistencija) doneo prednost (61:56).

Lukino odsustvo prisililo je trenera Dalasa da mora da uključi ostale igrače, poput latvijskog centra Kristapsa Porzingisa koji je utakmicu završio sa 23 poena (13 postigao u drugom poluvremenu).

Ovog puta učinak dobar imao je i srpski centar Boban Marjanović koji je u pobedi učestvovao sa 13 poena i devet skokova.

U Klipersima je najraspoloženiji bio Leonardo. Ali njegovih 35 poena, 10 skokova i dve asistencije nisu bili dovoljni za trijumf, jer ostatak tima nije reagovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna