PARTIZAN SIGURAN NA STARTU PLEJ-OFA: Crno-beli uspešno krenuli u odbranu titule u ABA ligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

17. 04. 2024. u 20:15

KOŠARKAŠI Partizana dobro su stvartovali u plej-ofu ABA lige, pošto su u "Areni" pobedili Igokeu sa 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24) i tako uspešno počeli borbu za odbranu titule na Jadranu.

ПАРТИЗАН СИГУРАН НА СТАРТУ ПЛЕЈ-ОФА: Црно-бели успешно кренули у одбрану титуле у АБА лиги

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ovom utakmicom je okončan prvi krug četvrtfinalnih duela, a sve trijumfe ostvarili su domaćini. Malo je doduše falilo SC Derbiju da iznenadi Crvenu zvezdu.

Što se meča Partizan - Igokea tiče, crno-beli su zasluženo slavili. Tim Vladimira Jovanovića je do polovine druge četvrtine bio u egalu, ali domaćin je dobro finiširao prvo poluvreme i na pauzu je otišao sa +9 - 54:45.

Šut je idealno služio izabranike Željka Obradovića tokom prvih 20 minuta, za tri su imali impresivnih 7/9, prednjačio je Džejlin Smit sa 3/3. I gosti su bili dobri u tom segmentu - 5/10.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Dilema oko toga da li Igokea može da iznenadi aktuelnog šampiona ABA lige okončana je sredinom trećeg kvartala kada je Partizan otišao na +15 - 67:52.

Iako su gosti na startu četvrte četvrtine uspeli da se vrate na jednocifren zaostatak, vrlo brzo je domaćin napravio seriju 10:0 i poveo sa maksimalnih 19 razlike - 84:65 i do kraja meč je sačuvao prednost i došao do vođstva u seriji.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Panter sa 18 poena, pratio ga je Zek Ledej sa 16. Na drgugoj strani najbolji je bio Mario Nakić koji je brojao do 21, dok je Džeki Karmajkl dodao 17.

Drugi meč ovih rivala na programu je u nedelju od 18 sati u Laktašima, a u polufinale će se plasirati tim koji prvi dođe do dva trijumfa.

To znači da bi Partizan u slučaju pobede obezbdio plasman među četiri najbolje ekipa na Jadranu i igrao bi protiv pobednika meča Budućnost - Zadar.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)