CEO SVET DELI OVO I PITA SE "DA LI JE MOGUĆE?!" Ovako izgledaju prsti na stopalu Lebrona DŽejmsa, "kralja" NBA lige (FOTO)

Novosti online

06. 02. 2024. u 20:00

Lebron Džejms ima 39 godina i, iako u poznim košarkaškim godinama, i dalje ume da hara NBA ligom. Sada već kao pojedinac, jer Los Anđeles Lejkersi nisu baš ono što su nekad bili. Ali, "kralj" je danas svetska tema - iz jednog nesvakidašnjeg košarkaškog razloga.

ЦЕО СВЕТ ДЕЛИ ОВО И ПИТА СЕ ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Овако изгледају прсти на стопалу Леброна Џејмса, краља НБА лиге (ФОТО)

FOTO: AP

Naime, objavljena je fotografija stopala čuvenog igrača i, malo je reći, mnoge ostavila bez teksta.

Posle 21 sezone u NBA ligi, Džejmsov mali prst se više uopšte ne nalazi na uobičajenom mestu.

Gotovo da je, sudeći po fotografiji, postao nepotreban ovom asu, koji svakog dana provede po više sati trčeći sa košarkaškom loptom ili zbog nje.

Evo i kako izgleda Lebrnovo stopalo, na fotografijama koje u poslednjih nekoliko sati na hiljade ljubitelja "igre pod obručima", ali i ne samo oni, dele na društvenim mrežama:

Lebron Džejms - nestvarna biografija

Rođen 30. decembra 1984. u Ekronu, u američkoj saveznoj državi Ohajo, Lebron je još kao srednjoškolac privukao pažnju medija pomenute zemlje, jer je blistao tako da mu se već tada predviđala blistava karijera u najjačoj ligi.


A takva je i postala.


Toliko je bio veličansten na terenima, da se često vodi polemika da li je on ili legendarni Majkl Džordan najbolji koji je ikada košarku imao.


Učestvovao je u deset NBA finala (osam puta uzastopno, do 2018.), uz osvajanje četiri titule. Osvojio je i dva olimpijska zlata sa reprezentacijom SAD.


Najbolji je strelac NBA lige svih vremena, četvrti po asistencijama, četiri puta je  bio MVP i ligaškog dela nadmetanja i velikih finala. Bio je rekordnih 20 puta biran za učešće u Ol-star utakmicama, a 13 puta izaniran u idealnu NBA petorku, kao i šest puta u idealnu defanzivnu postavu lige. Trenutno je najstariji igrač u pomenutom takmičenju.

NBA tabele

U Zapadnoj NBA konferenciji, prvo mesto drže Minesota i Oklahoma sa učinkom od po 35-15, slede slede Los Anđeles Klipersi sa 34-15, Denver sa Nikolom Jokićem kao vođom aktuelnih šampiona, je četvrti sa 35-16, a iza su Sakramento sa 29-20, Feniks sa 29-21,... dok su Lejkersi deveti, sa 27-25.

Na "istoku" vodi Boston sa 38-12, a za njim slede Klivlend sa 32-16, Milvoki sa 33-17, Njujork sa 32-18, Filadelfija sa 30-19, Indijana sa 28-23...

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of...

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu