"MA, IDEMO PO OLIMPIJSKO ZLATO!" Nikola Jokić igra za Srbiju u Parizu?! (VIDEO)

Novosti online

10. 01. 2024. u 20:46

Nikola Jokić je pomogao da se Srbija plasira na Mundobasket 2023, ali na njemu nije zaigrao. Da li će igrati ovog leta, kada su na programu Olimpijske igre u Parizu? Otprilike je tako glasilo pitanje na koje je vrlo zanimljiv odgovor dao zvanično najbolji košarkaš Srbije u godini za nama po izboru KSS-a, kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović.

МА, ИДЕМО ПО ОЛИМПИЈСКО ЗЛАТО! Никола Јокић игра за Србију у Паризу?! (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/JORGE ZAPATA

"Novosti" vam od reči do reči prenose njegov intervju za "Jurohups":

Osvojio si srebro na Svetskom prvenstvu, a izgubio od Nemačke u finalu. Da li je to još uvek razočarenje za tebe?

- Da. Bilo je teško... Kao i uvek, teško je kada se izgubi finale. Ali, sledeće takmičenje, predstojećeg leta i... život ide dalje!

Možda sa Nikolom Jokićem na Olimpijskim igrama uz tebe, jer si osvojio pet srebrnih medalja, pa je sada možda vreme za zlato?

- Biće tako! Mora da bude, a? (smeh)

Možete li da pobedite američku reprezentaciju ako ona bude imala sve one svoje zvezde?

- Hmm... Mislim da je to predaleko u ovom trenutku. Ja bih voleo da se takmičim protiv njih, pre svega. Jer, to bi svakako bilo i jedno posebno ostvarenje u karijeri, imajući u vidu da takvu ekipu ne možete da nađete ni u jednoj ligi na svetu. Olimpijske igre, gde (Amerikanci) dolaze pred kraj svojih karijera, u kojima su osvojili mnogo NBA titula, već imaju olimpijsko zlato i zlata sa svetskih prvenstava... Igrati protiv njih bi bilo baš zabavno. A mi ćemo sigurno (ako do meča dođe) izaći na teren i boriti se - ne ostavlja dilemu Bogdan Bogdanović.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of...

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi a Bogdan Bogdanović svakako spada u takve, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

 

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!