OVO JE PRAVO GOSTOVANJE: Zvezda protiv Vildoze i Lesora za "brejk" u Atini

V. Preradović

28. 12. 2023. u 14:06

EVROLIGAŠKU kalendarsku godinu, u kojoj je bilo premalo slavljeničkih datuma, košarkaši Crvene zvezde zatvaraju večerašnjim gostovanjem Panatinaikosu u 17. kolu (20.15).

ОВО ЈЕ ПРАВО ГОСТОВАЊЕ: Звезда против Вилдозе и Лесора за брејк у Атини

FOTO: M. Vukadinović

Kada se završi okršaj u atinskoj "OAKA areni", tačno na sredini ligaškog dela imaće umereno optimistični učinak 7-10 ili prilično deprimirajući 6-11.

- Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone - aludira trener Janis Sferopulos na tri vezane pobede "zelenih" na gostovanjima. - Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma koncentrisani ili će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč.

U Atinu je poveo 14 igrača, među njima je i 18-godišnji Nikola Topić, čiji je povratak sa pozajmice u Megi pompezno predstavljen klupskim marketingom. Veštački dim trebalo bi da utiša odjek teškog promašaja sa Šabazom Nejpirom i usmeri reflektore ka momku koji predstavlja budućnost srpske košarke.

- Znate koliko sam želeo Topića, veoma je talentovan, biće u prilici da napreduje i bude još bolji - kaže Sferopulos. - Neću odmah da ga forsiram, odluku o tome da li će igrati u Atini donećemo pred sam meč. Na njega dosta računam, imamo pun sastav, sada treba da nađemo timsku hemiju.

TROŠILI SE NA NEJPIRA

ŠABAZ Nejpir jeste bio problem u igri Zvezde, ali svakako ne i jedini. Nemanja Nedović ističe promenu u ambijentu nakon odlaska američkog beka.

- Za deset godina karijere nisam video da je neko nekoga toliko trpeo i podržavao, ne mislim samo na klub, kao što smo mi podržavali Šabaza. Mnogo energije smo trošili na to, umesto na neke bitne stvari i sada kada je otišao mislim da možemo da se fokusiramo na ono što je nama potrebno. To će nam sigurno olakšati stvari.

Neozbiljno je reći da je Zvezda protiv Makabija u Beogradu ostvarila prvu gostujuću pobedu. Prvu pravu mogla bi da donese iz grčke prestonice protiv tima sa Erginom Atamanom na klupi i gazdom koji mu je do sada ispunio svaki hir.

- Za uspeh u Evroligi izuzetno je bitno pobeđivati u gostima - napominje Nemanja Nedović. - Panatinaikos je u dobrom momentu, ali mislim da i mi hvatamo neku vrstu zaleta. Energija je dobra, nadam se da ćemo na krilima dobre atmosfere uspeti da ostvarimo povoljan rezultat.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije