GDE BAŠ DERBIJE DA PROPUSTIM: Nedoviću teško pao tajming povrede zadnje lože

V. P.

06. 11. 2023. u 22:27

NOVI trener Crvene zvezde Janis Sferopulos dočekao je povratak u tim Nemanje Nedovića za jadranski derbi protiv Budućnosti. Blagodeti su bile odmah vidljive, napad je dobio još jednu kvalitetnu opciju, igrača koji ne zavisi od toga kakvo veče imaju plejmejkeri.

ГДЕ БАШ ДЕРБИЈЕ ДА ПРОПУСТИМ: Недовићу тешко пао тајминг повреде задње ложе

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

U trenucima kada su Podgoričani zapretili dramatičnom završnicom, Nedović je driblinzima slomio svog čuvara i pogodio trojku kojom je odbijen nalet protivnika.

- Lepa utakmica za gledanje. Obe ekipe su bile efikasnie, što se trenerima verovatno ne dopada - pogađa Nedović u centar glavnu zamerku Sferopulosa. - Odbrana je mogla da bude dosta bolja, ali smo zaista sjajno odigrali u napadu, sa odličnim protokom lopte. Pozitivne stvare ćemo da zadržimo, a loše da ispravljamo.

Do povrede zadnje lože u meču sa Virtusom u Bolonji, Nedović je bio jedan od najkonstantnijih igrača Zvezde. U dotadašnja tri evroligaška duela prosečno je beležio 11,6 poena, u ABA ligi 12,3 uz skoro tri asistencije po utakmici. Teško mu je pao tajming povrede, neposredno pre dva vezana večita derbija sa Partizanom.

- Užasno sam se osećao, baš te utakmice da propustim u sezoni... Ne znam da li će se ikada ponoviti da se igra derbi za derbijem u dve različite lige. Iskoristio sam to vreme da se oporavim. Sigurno je da moje prisustvo olakšava posao bekovima koji igraju sa loptom.

HANGA NA PREGLEDIMA

ADAM Hanga igrao je samo četiri minuta u meču sa Budućnošću, pre nego što je ponovo osetio iritaciju u kolenu zbog čega je propustio derbi sa Partizanom u ABA ligi.

Iskusnog prvotimca crveno-belih čeka pregled magnetnom rezonancom, nakon toga biće poznato da li Sferopulos može da računa na njega u susretu sa Barselonom. Van sastava i dalje je kapiten Branko Lazić, koji je protiv FMP zadobio naprsnuće rebra.

Najviše koristi od Nedovićevog povratka imaće Miloš Teodosić, koji je do meča sa Bajernom bio u epicentru kritike većinske Zvezdine navijačke populacije.

- Ne razumem ljude koji ne primećuju da on sa 36 godina igra sa ogromnim žarom, nikada nisam video da se toliko bori na terenu. Možda iz te velike želje napravi neku grešku, ali to je sve iz najbolje namere. Miloš je i dalje majstor košarke. Mnogo mi je drago što je počeo da igra dobro. Rekao sam mu pred meč sa Bajernom: "Pobedi još ovu utakmicu i ja se vraćam da ti pomognem".

Potrebna je svaka pomoć pred gostovanje Barseloni u narednom kolu Evrolige (petak, 20.30), crveno-beli još nisu uspeli da savladaju Katalonce na njihovom terenu.

Hanga na pregledima

ADAM Hanga igrao je samo četiri minuta u meču sa Budućnošću, pre nego što je ponovo osetio iritaciju u kolenu zbog čega je propustio derbi sa Partizanom u ABA ligi.

Iskusnog prvotimca crveno-belih čeka pregled magnetnom rezonancom, nakon toga biće poznato da li Sferopulos može da računa na njega u susretu sa Barselonom. Van sastava i dalje je kapiten Branko Lazić, koji je protiv FMP zadobio naprsnuće

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave