TEO DIRIGOVAO, JAGO PRESUDIO: Fanatično borbena Zvezda prekinula gubitnički niz u Evroligi

V. Preradović

03. 11. 2023. u 08:00

KAD ne može kvalitetnom košarkom, može ogromnom željom. Crvena zvezda je trijumfom nad Bajernom stavila tačku na niz od četiri evroligaška poraza (74:68), iako nije načinila iskorak u timskoj igri.

ТЕО ДИРИГОВАО, ЈАГО ПРЕСУДИО: Фанатично борбена Звезда прекинула губитнички низ у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, do druge pobede vodile su je magične ruke Miloša Teodosića i hrabro srce Jaga dos Santosa, čija je trojka na 19 sekundi pre kraja zatresla „Arenu“ iz temelja.

Pritisak je vezao ruke crveno-belima u uvodu utakmice, po nekim neverovatnim promašajima činilo se da igraju i sa povezom preko očiju. Nejpir je birao pogrešan način da izvede sebe i tim iz dubioze, besciljno driblao i okidao iz loših pozicija, kao i većina njegovih saigrača usled negledljive napadačke bezidejnosti u prvoj četvrtini.

Prvu trojku iz devetog timskog pokušaja pogodio je Davidovac na početku druge deonice, ne iz osmišljene akcije. Teodosiću su godine produbile tokom čitave karijere prisutne fizičke hendikepe, ali je njegovim ulaskom napad dobio preko potrebnu dozu kreativnosti. Od ukupno devet asistencija u prvom poluvremenu, sedam su bile njegovo delo, neke pravo remek-delo. Teo je u par navrata poveo navijanje, tražio od publike injekciju adrenalina za ekipu teško obolelu od gubitka samopouzdanja.

Izgledalo je da trojka Hange sa zvukom sirene može da bude podsticaj za nastavak meča. Umesto toga, na terenu su se ponovo pojavili „živi mrtvaci“ u crveno-belom. Tragične napade u odsustvu Teodosića i tragikomične odbrane pojedinaca Bajern je kaznio trojkama za plus 14 i zvižduke sa tribina „Arene“. Nisu bili upućeni gostujućem timu.

Usledili su stihijski pokušaji da se mimo bilo kakve koncepcije izbegne ono što je izgledalo kao neizbežno. Nije u toj reanimaciji pacijenta bilo mnogo trenerskog uticaja Sferopulosa. Jednostavno, igrači su goreli od želje da se reše te gubitničke gorčine i fanatičnom borbenošću prišli na samo tri poena zaostatka u završnici treće četvrtine. Iskra koja je zapalila i publiku pred odlučujućih deset minuta.

Nejpir je sebe smestio na klupu, mesta na terenu bilo je samo za one spremne da „poginu“. Teo i Jago predvodili su taj eskadron rešen da prekine gubitnički niz uprkos lošoj igri u većini košarkaških segmenata. Neizvesnu završnicu dobili smo zbog toga što je i Bajern bio Zvezdina kopija. Teodosić je sudbinu veoma važne utakmice stavio u ruke malog velikog Brazilca, koji je odapeo trojku sa sedam metara, lopta je u visokom luku letela čitavu večnost i naposletku završila u samom dnu mrežice.

- Nismo imali mnogo samopouzdanja, ovo je bilo potrebno nama, klubu i novom treneru - nije se skidao osmeh sa Jagovog lica posle drame sa srećnim krajem.

C. ZVEZDA 74

BAJERN 68

DVORANA „Štark arena“. Gledalaca: 18.000. Sudije: Perez, Rosi, Silva.

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 16 (3/5 za dva, 2/6 za tri, 11 as), Hanga 3, Davidovac 5 (7 sk), Mitrović 11 (6 sk), Simonović, Nejpir 11, Tobi 7, Bolomboj 8 (7 sk), Gedraitis 5 (6 sk), Kuzmić, Dos Santos 8 (2/6 za tri).

BAJERN: Vajler-Beb 5, Fransisko 5, Edvards 16, Gifaj, Bonga 12 (6 sk), Bolmaro 12, Obst 3, Ibaka 10, Heris, Branković, Buker 5 (9 sk), Gilespi.

12:19, 21:16, 20:24, 21:9

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)