KOŠARKAŠI SRBIJE SE PLASIRALI NA OLIMPIJSKE IGRE! "Orlovi" se vratili na najveću scenu, "Pariz 2024" će biti turnir za pamćenje!

Novosti online

06. 09. 2023. u 16:24

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre čiji je domaćin 2024. godine Pariz.

КОШАРКАШИ СРБИЈЕ СЕ ПЛАСИРАЛИ НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ! Орлови се вратили на највећу сцену, Париз 2024 ће бити турнир за памћење!

FOTO: FIBA.Basketball

To je epilog četvrtfinalnih mečeva na Svetskom prvenstvu u košarci koje je trenutno u toku.


Od ranije se znalo da će od 12 učesnika olimpijskog košarkaškog turnira jedan svakako biti domaćin, Francuske, a da će mečevi šampionata planete u "igri pod obručima", u Manili, Okinava sitiju i Džakarti, odlučiti o još sedam viza za Pariz.


Računica je bila jasna: na Olimpijske igre sa Mundobasketa ide najbolje plasirana afrička selekcija na Svetskom prvenstvu 2023, najbolja azijska, najuspešnija iz Okeanije i dve sa američkih kontinenata i dve evropske.


Južni Sudan se na Igre plasirao kao tim iz Afrike koji je najdalje dogurao na ovom šampionatu, Japan kao naj-ekipa Azija, Australija kao predstavnik Okeanije, svoje mesto u Parizu su obezbedile i košarkaške selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a onda je ostalo da se vidi koje će to dve evropske reprezentacije najdalje dogurati.


I, kako su u četvrtfinalu ispale najpre Italija, potom Letonija, a zatim i Slovenija, postalo je definitivno jasno da na Olimpijske igre idu i košarkaške selekcije Srbije i Nemačke, kao dve ekipe iz Evrope koje su još u borbi za medalje (pored Kanađana i Amerikanaca).

Podsetimo, na prošlim Igrama naših košarkaša nije bilo jer su u finalu kvalifikacionog turnira izgubili od Italije, a 2016. su "orlovi" bili srebrni - u finalu su izgubili od Amerikanaca.

A ko će još igrati košarku na muškom turniru na pariskim Igrama?


Preostala četiri putnika na olimpijski turnir biće odlučena od 2. do 7. jula 2024, na četiri kvalifikaciona turnira, sa kojih će samo pobednici biti u mogućnosti da svoj talenat pokažu i u Parizu, na Igrama koje će se održati od 27. jula do 11. avgusta 2024.

Bonus video: "NISMO MNOGO PRIČALI..." Milutinov posle plasmana u polufinale Mundobasketa

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave