"MORAMO DA RADIMO NA MENTALITETU": Đorđević se oglasio posle drugog poraza Kine na Mundobasketu

Novosti online

28. 08. 2023. u 13:41

KOŠARKAŠI Kine izgubili su i drugu utakmicu na Mundobasketu. Novinarima se na konferenciji posle meča obratio selektor Aleksandar Đorđević koji ne odustaje od ovog tima.

МОРАМО ДА РАДИМО НА МЕНТАЛИТЕТУ: Ђорђевић се огласио после другог пораза Кине на Мундобаскету

FOTO: Profimedia

Reprezentativac azijske selekcije Džao Rui istakao je da nije moguće da pobedi ako je ekipa fokusirana na samo jedno poluvreme. Srpski stručnjak je pomalo ostao u čudu posle tih reči igrača kojeg trenira.

- Kada čujete tako nešto od igrača, stavite upitnik ispred sebe. On je naš lider, ali jedan ili dva nisu dovoljni u ovakvim mečevima. Moramo svi da istupimo. Njihove trojke su presudile, a to je stvarno ono što je napravilo razliku. Oni su nam napravili razliku sa skokovima, atleticizmom, fizikom. Tri tajm-auta sam iskoristio da objasnim da moramo da igramo sa mislima na koš-razlici. Očigledno moramo da radimo na našem mentalitetu - rekao je Đorđević, a prenosi "Mondo".

Nije bio zadovoljan odbranom, posebno u trenucima kad je napad rivala isticao.

- Ovo je iskusan tim, mnogo igrača koji znaju sa loptom, koji znaju kako da postignu bitne trojke. Čak i na kraju napada u 23. i 24. sekundi dali su dve trojke ispred mene. To te ubije, kad ti daju trojku u facu. Nismo bili dovoljno agresivni na lopti, a oni su jako visoki, ne osećaju kada ste im u dresu, morate drugačije da se branite. Tako je kako je, sutra je novi dan sa Portorikom. Daćemo sve od sebe, da vidimo šta će se dešavati.

Kineske medije je zanimalo zašto je u nekim situacijama vikao na igrače.

- Živim sa njima, osećam istu frustraciju. Vrlo sam strastven kada je to u pitanju. Nekada vičemo da ostvarimo neki odgovor od igrača, pokušavam da im pomognem da prođu kroz teške trenutke. Nije sve na papiru. Ti momenti čine tim bolji.

Kina još uvek nije izgubila šanse za drugu fazu. Najpre je potrebno da Srbija pobedi Portoriko.

- Videćemo posle sadašnje utakmice, Portoriko je jak tim, probaćemo sve da budemo što bolji. Bili smo na šutevima, a ovi momci su jako visoki. Nekada i kada ste im u dresu pogodiće. Morate da budete agresivniji nekada. Moraćemo da budemo bolji i videćemo šta će biti sa Portorikom.

Da bi se domogla Olimpijskih igara, azijska selekcija mora da bude među dve najbolje plasirane selekcije sa ovog kontinenta.

- Znamo da Japan ima jednu pobedu i to nam je cilj. Ako to dobro shvatimo, to će nam biti prava motivacija. Ne mora to da bude pritisak, već šansa da budemo bolji - zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO: PESMA SE ČUJE U MANILI: Navijači Srbije se okupili i čekaju meč sa Portorikom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu