MILIONI ZA VEMBANJAMU: San Antonio izdvojio čitavo bogatstvo za novu veliku nadu NBA lige

Novosti online

27. 06. 2023. u 22:50

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama trebalo bi da potpiše četvorogodišnji ugovor sa San Antoniom u vrednosti od 55,1 milion dolara, prenosi Basketnjuz.

МИЛИОНИ ЗА ВЕМБАЊАМУ: Сан Антонио издвојио читаво богатство за нову велику наду НБА лиге

FOTO: Tanjug/AP

San Antonio je pre četiri dana izabrao Vembanjamu kao prvog pika na NBA draftu. Vembanjama je u dosadašnjoj karijeri igrao u francuskim klubovima Nanter, Asvel i Metropoliten.

On je visok 2,26 metara, a prošle sezone u francuskom prvenstvu je beležio prosečno 20,7 poena, 10,2 skoka i tri blokade po utakmici.

Vembanjama bi u narednoj sezoni u San Antoniju trebalo da zaradi 12.158.760 dolara. On bi do juna 2027. godine trebalo ukupno u Sparsima da zaradi 55,1 milion dolara.

Vembanjama je rekao da će igrati za San Antonio u Letnjoj ligi, a najavio je da će da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: NIKOLA JOKIĆ JE PONOSAN: Konj srpskog NBA asa osvojio "Subotičku milju"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona