EVROLIGA IH NE ZANIMA! Jedan klub odustaje od takmičenja, šta to znači za Zvezdu i Partizan

Novosti online

15. 05. 2023. u 10:05

KO bi ovo očekivao? Izborili su plasman u Evroligu, a sada ne žele da se takmiče.

ЕВРОЛИГА ИХ НЕ ЗАНИМА! Један клуб одустаје од такмичења, шта то значи за Звезду и Партизан

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Naime, Gran Kanarija ozbiljno razmatra da ne igra u najjačem evropskom takmičenju naredne sezone, prenose inostrani mediji.

Tim sa Kanarskih ostrva osvojio je Evrokup i tako automatski obezbedio učešće u elitnom takmičenju, ali u klubu vagaju da li da zaigraju u Evroligi.

Razlozi za tako nešto su finansijske, logističke i takmičarske prirode – 34 utakmice sa najboljim rivalima, plus zahtevan raspored putovanja.

Poslednji put je Granka igrala Evroligu u sezoni 2018/2019. i tada je imala skor 8-22, dok u ACB ligi nije uspela da se plasira u plej-of i završila je tek na 12. mestu.

Ipak, još nije povučen nikakav zvaničan potez. Ukoliko se to desi, njihovu licencu bi najverovatnije dobila Valensija, iako se spekulisalo da će ovaj klub zbog radova na infrastrukturi sačekati još jednu sezonu. Ujedno, to je povoljna vest za Crvenu zvezdu i Partizan jer bi praktično jedini konkurent za licencu Evrolige tada bio Virtus, odnosno čini se da će svi zainteresovani biti na spisku učesnika Evrolige 2023/24.

Podsetimo, do sada je "podeljeno" 15 licenci, odnosno 14 posle izvesnog odustajanja Gran Kanarije. "A licencu" imaju redom Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern i Asvel, dok višegodišnje ili specijalne pozivnice imaju Monako i Alba. Uz Valensiju koja "preuzima" pozivnicu Gran Kanarije, očekuju se još Crvena zvezda, Partizan i Virtus, čime bi bila zaključena lista učesnika za sledeću godinu.

Dodajmo i to da su ruski klubovi i dalje suspendovani iz Evrolige zbog rata u Ukrajini, tako da je "A licenca" koju poseduje CSKA praktično zamrznuta, dok nema prostora ni za Zenit, Himki ili Lokomotivu koje smo gledali prethodnih godina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!