SVE JE GOTOVO? Evo ko predstavlja Srbiju u narednom izdanju Evrolige!

Novosti online

05. 05. 2023. u 07:07

GRAN Kanarija je osvojila Evrokup i tako obezbedila učešće u Evroligi naredne sezone. Trofej koji je osvojio španski klub može dosta da utiče na Partizan i Crvenu zvezdu kada je u pitanju njihov nastup u elitnom takmičenju.

СВЕ ЈЕ ГОТОВО? Ево ко представља Србију у наредном издању Евролиге!

FOTO: M. Vukadinović

Kako prenosi novinar "Evrohupsa" Aris Barkas, ekipa iz Las Palmasa će pored Real Madrida, Barselone i Baskonije biti četvrti tim iz Španije koji će igrati u Evroligi u sezoni 2023/2024.

Valensija se seli u Evrokup, dok će preostale tri vajld karte biti dodeljene Partizanu, Crvenoj zvezdi i Virtusu. Ovo još uvek nije zvanično, ali velika je verovatnoća da će se dogoditi.

U tekstu se navodi i to da šampion ABA lige ima prednost kada je u pitanju specijalna pozivnica i ukoliko se večiti nađu u finalu Jadrana to bi praktično zvanično zaključilo sastav Evrolige za narednu sezonu.

Dakle, sastav Evrolige za sezonu 2023/24. trebalo bi da izgleda ovako:

Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi Tel Aviv, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i Asvel. Pomenuti klubovi su vlasnici licenci. Alba iz Berlina je takođe na putu do dugoročnog ugovora, Monako i Gran Kanarija su obezbedili dva mesta kroz Evrokup, očekuje se da će se Crvena zvezda, Partizan i Virtus Bolonja pridružiti specijalnim pozivnicama.

Podsetimo, Partizan danas od 20.30 igra četvrti meč plej-ofa protiv Real Madrida u "Areni".

BONUS VIDEO: MADRID TO NE PAMTI: "Grobari" napravili feštu u prestonici Španije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)