POSLE VASE SAŠA: Vezenkov najbolji strelac Evrolige

Novosti online

12. 05. 2023. u 11:59

Košarkaš Olimpijakosa Saša Vezenkov dobitnik je nagrade "Alfonso Ford" za najboljeg strelca Evrolige u sezoni 2022/23, saopšteno je danas iz tog takmičenja.

ПОСЛЕ ВАСЕ САША: Везенков најбољи стрелац Евролиге

FOTO: EPA

"Ford" nagrada je jedina koju Evroliga zasniva isključivo na statistici, tako da nije bilo dileme kome će pripasti pošto je Vezenkov bio prvi na toj tabeli skoro cele sezone. On je u proseku postizao 17,24 poena na 38 utakmica, predvodeći svoj tim do fajnal-fora u Kaunasu.

Iza sebe je ostavio košarkaša Makabija iz Tel Aviva Vejda Boldvina koji je u proseku beležio 17,17 poena po utakmici i Vila Klajburna iz Efesa koji je postizao 16,7 poena po meču.

Vezenkov je drugi igrač Olimpijakosa koji je osvojio ovaj trofej, posle Linasa Klejze koji je bio najbolji strelac Evrolige u sezoni 2009/10.

Nagrada za najboljeg strelca nosi ime po Alfonsu Fordu, koji je 2004. godine preminuo od leukemije, i koji je i sam dva puta je bio najbolji strelac Evrolige.

Vezenkov je 14. dobitnik "Ford" trofeja. Trojica igrača su ovu nagradu osvajala dva puta - Igor Rakočević, Kit Lengford i Aleksej Šved, a ostali dobitnicu su Vasilije Micić, Majk Džejms, Nando de Kolo, Tejlor Ročesti, Bobi Braun, Bo Mejklejb, Mark Salijers, Dru Nikolas i Čarls Smit.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Ivanović napušta Baskoniju, menja ga dobro poznato lice?