ŠAMPION NAD PONOROM: Kako su Lejkersi poveli sa čak 3:1 u seriji sa Golden Stejtom?

V. P.

09. 05. 2023. u 17:45

LEJKERSI su se ušunjali u plej-of preko plej-in turnira, prošle noći su drugi put odbranili domaći teren u konferencijskom polufinalu sa Golden Stejtom (104:101) i potreban im je još jedan dobar udarac da nokautiraju aktuelnog šampiona (3:1 u seriji).

ШАМПИОН НАД ПОНОРОМ: Како су Лејкерси повели са чак 3:1 у серији са Голден Стејтом?

Tanjug/AP

Četvrti meč iznedrio je junaka iz senke, 24-godišnjeg beka Lonija Vokera, koji je u poslednjoj četvrtini postigao svih svojih 15 poena. Samo dva manje od kompletne ekipe Voriorsa u tom periodu!

- Sigurno ne bismo dobili ovaj meč bez Lonija - uputio mu je komplimente Lebron Džejms, najefikasniji u timu Lejkersa sa 27 poena, uz devet skokova i šest asistencija.

Superstar koji se bliži 39. godini proveo je na terenu 43 minuta, koliko i Entoni Dejvis koji ga je ispratio sa 23 poena i 15 skokova. Ostin Rivs, sada već standardni starter, dodao je 21 u meču koji je dodatno podgrejao nade Lejkersa da mogu da stignu do 18. titule i odvoje se od Boston Seltiksa sa 17.

Naravno, Voriorsi se ne mogu otpisati, posebno ako Stef Kari ne ponovi lošu šutersku partiju iz četvrte utakmice. Zaštitni znak "franšize" ostvario je tripl-dabl učinak od 31 poena, 14 asistencija i deset skokova, ali uz šut iz igre 12/30 (trojke 3/14). Potrebno je i da njegov "brat blizanac" Klej Tompson bude na nivou drugog meča, u trećem i četvrtom ubacio je samo preskromnih devet poena.

Na prag konferencijskog finala druge obale SAD stao je Majami trijumfom nad Njujorkom u četvrtom meču (109:101), drugom na Floridi za 3:1 u seriji. Nije to bila maestralna izvedba Hita, ali dovoljna za prilično indisponirane Nikse. Džimi Batler je postigao 27 poena, Bem Adebajo 23, dok su u poraženom timu najefikasniji bili Džejlen Branson sa 32 i Ar-Džej Beret sa 24.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)