KSS SE ZAHVALIO VUČIĆU I DONEO VAŽNU ODLUKU: Evo ko je novi potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije

Novosti online

19. 04. 2023. u 15:20

U sredu je u „Kući košarke“ održana 4. redovna sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, a na tom zasedeanju donete su i neke veoma važne odluke.

КСС СЕ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ И ДОНЕО ВАЖНУ ОДЛУКУ: Ево ко је нови потпредседник Кошаркашког савеза Србије

FOTO: KSS

Posle usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa treće sednice Skupštine KSS, podnesen je izveštaj o aktivnostima KSS između sednica Skupštine.

Predsednik KSS Predrag Danilović obratio se delegatima Skupštine i istakao:

– Godina koja je počela je za nas jako značajna pošto slavimo veliki jubilej – 100 godina košarke u Srbiji i 75 godina od osnivanja Košarkaškog saveza. Obeležićemo je nizom manifestacija i planiramo da cela 2023. bude u znaku košarke. Pripremamo brojne akcije i događaje, sa kojima smo već počeli i kroz koje želimo da prikažemo našu bogatu istoriju. Kruna ove zlatne godine biće Svečana akademija koja će biti održana 12. decembra, na dan osnivanja Košarkaškog saveza Jugoslavije pre 75 godina, u MTS dvorani u Beogradu - prenosi sajt naše kuća košarke Danilovićeve reči.

On je tome dodao i sledeće:

- Želim da se zahvalim predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji mnogo pomaže KSS, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu i svim našim poslovnim partnerima na podršci u realizaciji redovnih i međunarodnih programa Košarkaškog saveza Srbije. Verujem da ćemo i u budućnosti opravdati njihovo poverenje – rekao je predsednik Saveza.

Na sednici su usvojeni Godišnji izveštaj Nadzornog odbora KSS za 2022. godinu, Godišnji završni račun KSS za 2022. godinu, Finansijski i revizorski izveštaj KSS za 2022. i Finansijski plan KSS za 2023. godinu.

Novi potpredsednik Saveza

Skupština KSS je umesto Nenada Krstića, koji se povukao sa funkcije, za potpredsednika za mušku košarku imenovala Milenka Tepića.

Milenko Tepić u dresu svog poslednjeg kluba, Mege / FOTO: KK Mega/Ivica Veselinov/ABA liga

Milenko Tepić - biografija

Milenko Tepić, rođen u Novom Sadu 27. februara 1987. godine, je bivši srpski košarkaš, koji je dvaput u karijeri potpisivao za Partizan, najpre po dolasku iz matičnog kluba, Vojvodine, 2006, a potom 2013, po povratku sa prvih inostranih angažmana (Panatinaikos, Sevilja, Lijetuvos Ritas).

Igrao je zatim i za PAOK, Orlandinu, Brindizi, PAOK, Vareze, Irakklis i, u sezoni 2020/2021, za Megu. 

Sa mladim nacionalnim selekcijama osvojio je zlatne medalje i na pionirskom prvenstvu Evrope (2001.), i na kadetskom (2003.), i na juniorskom (2005.) a bio je prvak Evrope i u konkurenciji košarkaša do 20 godina (2006. i 2007.).

Bio je član seniorske reprezentacije Srbije na Evropskim prvenstvima 2007, 2009. i 2011. kao i na Svetskom prvenstvu 2010. Tokom leta 2012. je nastupao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji, a nakon toga ga pet godina nije bilo u nacionalnom dresu sve do jeseni 2017. kada je zaigrao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati